Dobar nastup ženskog četvoroseda pred Svetsko prvenstvo (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar nastup ženskog četvoroseda pred Svetsko prvenstvo (AUDIO)

Nakon osvojenog četvrtog mesta u finalu jednoseda na 500 metara na Evropskim igrama u Minsku, naša reprezentativka u kajaku Milica Starović nastavila je da naporno trenira za Svetsko prvenstvo, koje je od 21. avgusta u Segedinu. Više od svega, vlasnica dve medalje sa šampionata sveta i tri sa evropskih prvenstava želi plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

"Pripreme teku uobičajeno, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << započele su još u oktobru s obzirom na to da nam je glavni cilj da na Svetskom prvenstvu ostvarimo rezultat koji će nam obezbediti plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine", kaže Milica i dodaje da će u konkurenciji jednoseda i dvoseda biti potrebno završiti takmičenje među prvih pet čamaca, dok će u konkurenciji četveraca to biti za nijansu lakše jer olimpijsku vizu garantuje sam ulazak u finale.

Milica je na Evropskim igrama u Minsku neočekivano nastupila u trci jednoseda na 500 metara, iako joj je cele sezone u fokusu bio četvorosed.

"Ja se uvek pripremam i za takmičenje u jednosedu, a u Minsku je trebalo da nastupim u trci na 200 metara i u četvercu na 500 metara, međutim članica ekipe je imala povredu, te smo odustali od nastupa u četvercu", objašnjava Milica i dodaje da je iz tog razloga naknadno prijavljena za trku jednoseda na 500 metara u kojoj je bila u užoj konkurenciji za osvajanje medalje.

"Ispostavilo se da je to bila dobra odluka, budući da sam odveslala veoma dobru trku, a ostaje žal što mi je medalja izmakla", kaže Milica i dodaje da će nastaviti da se takmiči u toj disciplini.

Govoreći o svom nastupu na Evropskim igrama, Milica je istakla da je reč o specifičnom takmičenju jer su svi sportisti koji učestvuju smešteni u istom mestu, te da je bilo lepo iskustvo družiti se sa svim našim ali i stranim članovima ekipa.

Evropskim igrama su prethodila dva svetska kupa u Segedinu i Poznanju, a Milica je bila nezadovoljna nastupima na tim takmičenjima.

"Vremenski uslovi su bili takvi da ni moje dugogodišnje iskustvo u kajaku nije pomoglo da ostvarim bolji plasman, a uz to od početka godine imam problema sa povredom leđa", kaže Milica i dodaje da se nada da će povreda biti stvar prošlosti do početka Svetskog prvenstva 21. avgusta u Segedinu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.