Nemačka:Pronađene crne kutije iz vozova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka:Pronađene crne kutije iz vozova

Spasioci su na mestu sudara dva voza na jugu Nemačke u kojem je poginulo deset ljudi danas pronašli dve crne kutije i tragaju za trećom.

Ministar saobraćaja Aleksander Dobrint izjavio je da kutije verovatno sadrže odgovor na uzrok nesreće, prenosi Gardijan.

On je na pres konferenciji u gradu Bad Ajbling u Bavarskoj u blizini mesta nesreće opisao scene haosa koje je zatekao.

"Tamo su užasni prizori. Bilo je šokantno videti kako su dva voza smrskana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i jedan se zario u drugi", kazao je ministar.

On je dodao da su vozovi sigurno išli veoma velikom brzinom, kao i da je na toj deonici pruge maksimalna dozvoljena brzina 100 km na sat.

U nesreći je poginulo najmanje deset ljudi, a desetine su povređene od kojih je devet u kritičnom stanju.

Od siline sudara, jedan od vozova iskočio je iz šina, saopštila je policija, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.