TRAGEDIJA U NEMAČKOJ Vozovi se sudarili zbog LJUDSKE GREŠKE?

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U NEMAČKOJ Vozovi se sudarili zbog LJUDSKE GREŠKE?

Nemački mediji prenose danas da je ljudska greška mogući uzrok sudara dva putnička voza u blizini južnog grada Bad Ajblinga, ali policija odbacuje te navode kao spekulaciju.

List "RND" piše, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je radnik signalne stanice ručno isključo automatski sistem da bi omogućio prolazak prvom vozu koji je kasnio.

Drugi voz tada je krenuo napred istim kolosekom, ali u suprotnom smeru, pre nego što je prva kompozicija uspela da stigne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do skretnice, odnosno mesta za prestrojavanje na drugi kolosek.

"Zanemarite to, mi to odbacujemo. To je čista spekulacija", rekao je policijski portparol lokalnoj stanici "Bajeriše rundfunk".

List "Bild" piše da se ručnim isključivanjem automatskog sistema za davanje signala vozovima istovremeno isključuje i sistem automatskog kočenja.

U međuvremenu, policija je objavila da više ne traga za nestalom osobom posle jučerašnjeg sudara u ruralnoj oblasti na jugu Nemačke, jer je posle kontaktiranja svih bolnica u regionu zaključila da su svi putnici na broju.

Pronađene su dve crne kutije iz vozova, a u toku je potraga za trećom.

Prema zvaničnim informacijama, u sudaru je poginulo desetoro ljudi, 18 je zadobilo teže povrede, a 63 osobe su lakše povređene.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vozovi se sudarili zbog ljudske greške

Izvor: Akter, 10.Feb.2016

Nemački mediji prenose da je ljudska greška uzrok sudara dva putnička voza na jugu zemlje..Nemačka policija istakla je da su sva tela izvučena iz olupina nakon sudara vozova, u kojem je poginulo deset osoba u blizini grada Bad Ajblinga, javlja AFP...Nemački ministar transporta Aleksander Dobrind...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.