FSB: Kod granice Avganistana 5.000 terorista

Izvor: RTS, 21.Maj.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSB: Kod granice Avganistana 5.000 terorista

Direktor ruske Federalne službe bezbednosti, Aleksandar Bortnikov, upozorava da je u severnom Avganistanu, na granicama članica Zajednice nezavisnh država koncentrisano oko 5.000 pripadnika terorističkih grupa.
Aleksandar Bortnikov je ovu informaciju izneo na sednici šefova bezbednosti u Dušanbeu.

"Razmeštanje terorističkih grupa u severne provincije Avganistana na granici sa zemljama Zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nezavisnh država (ZND) je naročito zabrinjavajuće", rekao je Bortnikov, prenosi Tas.
Ogranak tzv. Islamske države Vilaja Korasan već je poslao oko 5.000 ekstremista u te oblasti, uglavnom je reč o državljanima ZND koji su se borili u Siriji.
Bortnikov je upozorio da postoje pouzdane informacije da ekstremisti razvijaju nova sredstva i metode subverzivnih aktivnosti.
"Kriminalci imaju materijale, tehnologije i infrastrukturu neophodnu za proizvodnju hemijskog oružja. Takođe koriste bespilotne letelice za isporuku oružja", rekao je šef Federalne službe bezbednosti.
On je naveo da obaveštajne službe imaju i informaciju da teroristi planiraju da upotrebe i žene i decu koje se vraćaju iz ratnih zona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKE SLUŽBE UPOZORAVAJU: Preko 5.000 terorista je dovedeno na granice ZND-a

Izvor: Večernje novosti, 21.Maj.2019

Filijala terorističke organizacije DAEŠ – „Vilajat Horasan“ dopremila je oko 5.000 terorista u severne delove Avganistana koji se graniče sa zemljama ZND-a, upozorio je direktor FSB-a Filijala terorističke organizacije DAEŠ – „Vilajat Horasan“ dopremila je oko 5.000...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.