Izvor: Blic, 19.Okt.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEFILE U CENTRU "Korakom pobede do slobode" sutra uz program kod Palate Albanija

Memorijalni defile "Korakom pobede do slobode" biće održan sutra od 13 sati od Igumanove palate do palate Albanija. Defile je deo manifestacije "Dani slobode" kojom se ove godine, osim 74 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, obeležava i 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dan kada su partizani i Crvena armija oslobodili Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2018, 05:08

Borbe za oslobođenje Beograda u kojima su zajedno učestvovali pripadnici Narodnooslobodilačkih jedinica i Crvene armije, okončane su 20. oktobra i time je završena nemačka okupacija srpske prestonice, koja je trajala 1287 dana. 74 godine od oslobođenja obeleženo je državnom ceremonijom na Spomen-groblju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.