Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2019, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski parlament o poverenju predsedniku države

Albanski parlament počeo je danas raspravu o poverenju predsedniku države Iljiru Meti kojeg vladajuća Socijalistička partija optužuje da je neustavna njegova odluka o otkazivanju lokalnih izbora predviđenih za 30. jun.

Glasanje o poverenju predviđeno je posle rasprave koja će trajati oko pet sati.

Socijalistima su potrebna 94 glasa od ukupno 140 poslanika u parlamentu.

Ako parlament izglasa nepoverenje, Ustavni sud treba da donese konačnu odluku. Međutim, taj sud ne funkcioniše oko godinu dana jer je većina sudija otpuštena.

Premijer Edi Rama insistira da lokalni izbori budu održani kako je ranije predviđeno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanski parlament izglasanom rezolucijom kritikovao šefa države

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jun.2019

Albanski parlament izgasao je rezoluciju u kojoj se kritikuje pokušaj predsednika države Iljira Mete da otkaže lokalne izbore, i ocenjuje kao protivustavan. Predsednik Meta u subotu je rekao da otkazuje lokalne izbore zakazane za 30. jun navodeći da strahuje da će glasanje biti nedemokratsko bez...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.