Žurka u Sakramentu - Kingsi povlače Stojakovićev dres (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Dec.2014, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žurka u Sakramentu - Kingsi povlače Stojakovićev dres (VIDEO)

Čuvena šesnaestica ostaje Peđina do kraja

Sakramento se i dalje seća fantastične generacije srpskih Kingsa s početka dvadeset prvog veka. Predrag Stojaković će se pridružiti odabranom društvu igrača kojima je povučen dres, a tim iz Kalifornije će događaj ovekovečiti svečanom ceremonijom uoči duela sa Oklahomom, baš šesnaestog decembra.

Do sada su se pod svodovima Arko Arene vijorili dresovi Arčibalda, Ričmonda, Vebera, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dejvisa, Stouksa, Robertsona, Divca, Timana, Lejsija i dres sa brojem šest, posvećen vernim navijačima Sakramenta. Posle meča sa Oklahomom, pridružiće im se i šesnaestica koju je tokom osam sezona, više nego uspešno nosio Peđa Stojaković. Prošle sezone šesnaesticu je nosio talentovani Ben Meklemor, ali je ove morao da promeni na 23.

Šampion sveta sa Jugoslavijom iz Indijanapolisa 2002. godine, za Kingse je postigao 10484 poena i na visokom je petom mestu liste strelaca u istoiji Sakramenta. Deveti je svih vremena na listi najboljih trojkaša NBA lige sa 1,760. Stojaković je bio ključni deo Sakramentove generacije sa Divcem, Veberom, Kristijem, Džeksonom, Polardom, Džejsonom Vilijamsom, koja je igrala tri polufinala i jedno finale Zapadne konferencije u periodu od 2001. do 2004. Peđina najbolja sezona bila je 2004. kada je bio drugi strelac NBA lige sa 24,2 poena po utakmici, iza tada nezaustavljivog Trejsija Megrejdija.

Sakramento je napustio 2006. kada se preselio u Indijanu, a već seledeće sezone pojačao Nju Orleans. Održao je formu i visok nivo igre sve dok se krajem 2010. godine nije pogoršala povreda leđa koju je dugo vukao. Ipak, želja da osvoji NBA titulu ostvarila mu se 2011. godine, kada se sa Dalasom popeo na vrh svetske klupske košarke. Po završetku velikog finala protiv Majamija, objavio je da se povlači iz košarke.

Za kraj evo kompilacije Peđinih najboljih epizoda u NBA ligi, uživajte:







(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

(VIDEO) U PEĐINU ČAST: Sakramento povlači Stojakovićev dres

Izvor: Kurir, 13.Dec.2014

Pod kupolom Arko Arene vioriće se dres Peđe Stojakovića pored dresova Arčibalda, Ričmonda, Vebera, Dejvisa, Stouksa, Robertsona, Divca, Timana, Lejsija i dresa sa brojem šest koji je posvećen vernim navijačima Salramenta..Nekadašnji košarkaški reprezentativac naše zemlje Predrag Stojaković...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.