Peđa Stojaković u utorak ulazi u legendu NBA!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Dec.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peđa Stojaković u utorak ulazi u legendu NBA!

Sakramento Kingsi će u utorak 16. decmebra povući dres sa brojem 16 koji je nosio srpski reprezentativac

Jedan od najboljih srpskih košarkaša i bivši reprezentativac Predrag Stojaković, doživeće veliku čast od strane NBA tima Sakramenta!

Kao što je najavio u septembru..naredne nedelje ovaj klub će povući dres sa brojem 16 koji je sa uspehom nosio Stojaković kao član Sakramenta od 1998. do 2006. godine.

Kingsi su već ranije objavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da će podizanje dresa sa brojem 16 pod svodove “Slip trejn arene” u čast Predraga Stojakovića biti održano 16. decembra kada budu igrali meč protiv Oklahome.

Foto: AP/Tanjug

Ovakvu čast doživljavaju samo istinske legende NBA lige, a kolika je Peđa legenda govore samo neke brojke.

Bio je drugi strelac lige jedne sezone sa 24,2 poena u proseku, četvrti je trojkaš NBA u istoriji sa 1760 trojki u karijeri.

Stojaković je kao 14. pik na draftu izabran od strane Sakramenta 1996. godine, a dve godine kasnije i zvanično je u dresu Kingsa započeo uspešnu NBA karijeru. Upravo je u Sakramentu ostavio najdublji trag.

Tri puta je bio u “Ol star” timu, dva puta je pobeđivao u brzom šutiranju trojki, a bio je prvi Evropljanin kome je to pošlo za rukom.

Foto: Profimedia

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.