Zbog baklje moguća i diskvalifikacija Crne Gore

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog baklje moguća i diskvalifikacija Crne Gore

Sudija Suda u Lozani kaže da se na utakmici Crna Gora - Rusija, sa pravne tačke gledišta, odigrao zločin.

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

Lučo Kolantuoni, sudija međunarodnog Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, veruje da će prekinuti meč kvalifikacija za EURO 2016 između Crne Gore i Rusije biti registrovan službenim rezultatom 0:3.

Ta utakmica G grupe prošlog petka je prekinuta već u prvom minutu, pošto je ruski golman Igor Akinfejev pogođen >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa tribina bakljom u glavu i morao je da bude prebačen u bolnicu, gde je utvrđeno da ima opekotine na vratu i blaži potres mozga.

Glavni sudija je posle dužih konsultacija odlučio da meč bude nastavljen, a definitivno ga je prekinuo u 68. minutu, nakon ponovljenog incidenta crnogorskih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili levog beka Dmitrija Kombarova.

"Ako bih morao da prognoziram, rekao bih da će Crna Gora izgubiti utakmicu službenim rezultatom 3:0, a pored toga može da bude diskvalifikovana iz daljih borbi za plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Kolantuoni, a prenosi ruska agencija TASS.

"Ono što se dogodilo u Podgorici sa pravne tačke gledišta je zločin i sva lica koja su u tome učestvovala treba kazniti", dodao je sudija CAS.

Rusija neposredno pre drugog prekida nije iskoristila jedanaesterac i rezultat je ostao 0:0.

Na tabeli te grupe vodi Austrija sa 13 bodova iz pet mečeva, ispred Švedske sa devet. Rusija i Crna Gora imaju po pet bodova iz četiri odigrane utakmice.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.