Crnogorcima preti diskvalifikacija

Izvor: RTS, 03.Apr.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorcima preti diskvalifikacija

Sudija međunarodnog Suda za sportsku arbitražu u Lozani, Lučo Kolantuoni, veruje da će prekinuti meč između Crne Gore i Rusije u Podgorici biti registrovan službenim rezultatom u korist gostiju. On je naveo da je to što se dogodilo zločin i da svi moraju da budu kažnjeni, i dodao da Crna Gora može biti i diskvalifikovana iz daljeg takmičenja.

Utakmica G grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prošlog petka prekinuta je već u prvom minutu, pošto je ruski golman Igor Akinfejev pogođen sa tribina bakljom u glavu i morao je da bude prebačen u bolnicu, gde su mu dijagnostifikovane opekotine na vratu i blaži potres mozga.
Uprkos tome, sudija je posle dužih konsultacija odlučio da nastavi meč, a definitivno ga je prekinuo u 68. minutu, nakon ponovljenog incidenta crnogorskih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili protivničkog igrača Kombarova.
"Ako bih morao da se bavim prognozama, rekao bih da će Crna Gora izgubiti utakmicu službenim rezultatom 3:0. Pored toga, Crna Gora može da bude i diskvalifikovana iz daljih borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. S pravne tačke gledišta, ono što se dogodilo u Podgorici je zločin i sva lica koja su u tome učestvovala treba kazniti", rekao je Kolantuoni.
Susret između Crne Gore i Rusije obeležen je brojnim incidentima na tribinama, a prekinut je pri rezultatu 0:0.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) SUD U LOZANI: Gađanje golmana Rusije bakljom je zločin, Crnoj Gori preti diskvalifikacija

Izvor: Kurir, 03.Apr.2015

S pravne tačke gledišta, ono što se dogodilo u Podgorici je zločin i sva lica koja su u tome učestvovala treba kazniti, rekao je Kolantuoni..MOSKVA - Sudija međunarodnog Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, Lučo Kolantuoni, veruje da će prekinuti meč između Crne Gore i Rusije u Podgorici...

Nastavak na Kurir...

Zbog baklje moguća i diskvalifikacija Crne Gore

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015

Sudija Suda u Lozani kaže da se na utakmici Crna Gora - Rusija, sa pravne tačke gledišta, odigrao zločin...Foto: AP Photo/Risto Bozovic..Lučo Kolantuoni, sudija međunarodnog Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, veruje da će prekinuti meč kvalifikacija za EURO 2016 između Crne Gore i Rusije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.