VATERPOLO: Radnički preboleo Kup

Izvor: Mondo, 18.Jan.2013, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLO: Radnički preboleo Kup

Kragujevčani lako pobedili Vojvodinu u derbiju 10. kola Prve A lige - 14:5.

Neuspeh u napadu na Kup Srbije od petka manje boli ekipu Dejana Udovičića.

Radnički iz Kragujevca savladao je na svom terenu Vojvodinu 14:5, a trijumf je obezbedio u drugoj četvrtini, serijom 7:0. Tada su u seriji pogađali Marković, Burić i Filip Filipović.

Gosti su prvi gol postigli tek u 14. minutu, kada je peterac iskoristio Miličić, ali je Filip Filipović u finišu prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dela vratio Kragujevčane na "plus sedam".

Udovičićevi izabranici olako su u drugom poluvremenu shvatili meč, a Novosađali iskoristili da se pogocima Vasića i Ubovića približe na "samo" pet golova zaostatka.

Međutim, Kragujevčani su ponovo zbili redove i uzvratili preko Udovičića i Gaka – 10:3. Potom su stigli i do deset golova prednosti (14:4), a Ubović je na kraju samo koliko-toliko ublažio poraz svog tima.

Vaterpolisti Radničkog sada se okreću polufinalu Kupa Evrope, u kojem u sredu dočekuju mađarski Debrecin.

"Napokon možemo da budemo zadovoljni pojedinim segmentima igre. Zbili smo redove posle izgubljenog Kupa‚ stali kao jedan, igrali presing i mlada ekipa Vojvodine jednostavno nije imala rešenje za našu igru. Napravili smo sjajnu uvertiru za Kup Evrope. Pokazali smo kako treba da igramo, da 'poginemo' za ovaj tim i grad. Bez obzira što smo izgubili od Zvezde u prvenstvu i Partizana u Kupu, smatram da niko neće moći da nas pobedi ako ponovimo večerašnju igru", rekao je Slavko Gak, trostruki strelac, a preneo klupski sajt.

Radnički – Vojvodina 14:5 (4:0, 4:1, 3:3, 3:1)

Zatvoreni bazen Sportskog centra "Park".

Gledalaca: 600.

Sudije: Mišković (Beograd) i Raković (Beograd).

Igrač više: Radnički 9(5), Vojvodina 5(1). Peterci:

Radnički 1(1), Vojvodina 1(1).

RADNIČKI: Radić, Burić 1, Popović 1, Marković 2, Gak 3, Bašić 1, Ćirić, Čupić,

Zloković, F. Filipović 2, Udovičić 2, Đ. Filipović 2, Lazić. Trener: Udovičić.

VOJVODINA: Petić, Cukić, Maksimović 1, Vuksanović, Miličić 1, Vasić 1,

Geratović, Crvenko, Njegovan, Ubović 2, Matković, Gvozdenović, Roganović.

Trener: Stanojević.

TABELA: Radnički 24, BVK Crvena zvezda 24, Partizan 18, Vojvodina (+1) 12, Banjica 10, ŽAK 10, Singidunum 6, Dunav 6, Beograd 0.

PAROVI 10. KOLA:Banjica - ŽAK, Dunav - Singidunum, Partizan - Beograd (svi 19. januara).

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.