Uživo (20. minut): Bamberg - Partizan 44:33!

Izvor: Blic, 13.Dec.2012, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo (20. minut): Bamberg - Partizan 44:33!

Košarkaši Bamberga i Partizana igraju u Nemačkoj poslednju utakmicu 10. kola grupe D Evrolige. Ukoliko crno-beli pobede, potrebno je i da u Istanbulu ekipa Bešiktaša savlada Lijetuvos Ritas.

Ekipa Partizana došla je u Nemačku rasterećena imperativa prolaska u TOP 16. Drugim rečima, trener Duško Vujošević poručio je igračima i javnosti da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "bilo lepo da Partizan prođe dalje, ali da nije smak sveta ako se to ne dogodi, jer je prevashodni cilj stvaranje ekipe za naredne sezone".

Crno-beli su meč počeli s petorkom: Vesterman, Lučić, Gordon, Musli i Gagić. U prvih nekoliko minuta gosti su insistirali na faulovima preko kojih su igrači Bamberga sa linije slobodnih bacanja sticali prednost.

U napadu je škripalo pa su u igru ušli Gordić i Milosavljević, ali ni to nije pomoglo, pošto su na drugoj strani uspešni bili Goldsberi, Zirbes i najbolji pojedinac Bamberga, Boštjan Nahbar (11:5).

Nakon što je Gordon smanjio na "-4", Goldsberi je trojkom odvukao domaće na osetniju prednost 4. minuta pre kraja. Nahbar je novom trojkom tri minuta pre okončanja četvrtine po prvi put doneo Bambergu dvocifrenu prednost (20:9), koja je potom i povećana Fordovim poenima iz igre, uz dodatni sa linije penala.

Bogdan Bogdanović i Davis Bertans uspeli su da ublaže vođstvo Nemaca koji igraju veoma dobro.

Bamberg je šutirao 6/9 za dva a 2/4 za tri, dok su sa linije slobodnih bacanja na startu duela stekli neophodnu prednost.

Završena je prva četvrtina i u Istanbulu - nemotivisani Bešiktaš, koji je već obezbedio plasman u TOP 16 gubi 19:15 od Lijevutos Ritasa.

Druga četvrtina otvorena poenima Nahbara i Tade za ogromnih "+16". Ipak, ni to nije pokolebalo crno-bele da daju sve od sebe da u ovom periodu igre uhvate priključak.

Tako je posle 32:19 usledila serija gostiju od 8-0, okončana trojkom Lučića za 32:27!

U najgorem mogućem trenutku, crno-beli su dobili tehničku grešku koja je vratila Bamberg u život koji je za 60 sekundi lakom serijom 5-0 došao ponovo do dvocifrene prednosti.

Povezane vesti: Trener Bamberga: Meč sa Partizanom šansa koja se retko ukazuje Košarkaši Partizana spremni za najvažniji meč sezone Vujošević: Nismo opterećeni Top 16 fazom, ništa strašno ako se ne plasiramo Igrači Partizana: Poklonili smo im pobedu, ovo je veliki šok za nas Vujošević: Da neće sada novinari da mi određuju i broj treninga?

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poluvreme: Nahbar nosi Bamberg ka TOP 16, Partizan gubi 47:35!

Izvor: Blic, 13.Dec.2012

Košarkaši Bamberga i Partizana igraju u Nemačkoj poslednju utakmicu 10. kola grupe D Evrolige. Ukoliko crno-beli pobede, potrebno je i da u Istanbulu ekipa Bešiktaša savlada Lijetuvos Ritas. Bamberg posle prvog poluvremena vodi sa 47:35, dok Lijetuvos Ritas ima prednost od 39:33 protiv Bešiktaša...Ekipa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.