Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2021, 20:37

Tuhelova transformacija: Čelsi ide po pehar FA kupa (VIDEO)

Golom Hakima Ziješa Plavci bolji od Mančester Sitija

Izgleda da je do trenera. Početkom januara ugostio je Čelsi Mančester Sitija na Stamford bridžu i gledao spektakularnu izvedbu budućeg šampiona Engleske, koji ga je pregazio za pola sata. Tri sedmice kasnije Frenka Lamparda zamenio je Tomas Tuhel i Plavce za 90 dana transformisao u ekipu koja ne samo na ravnoj nozi igra sa Građanima, već je sposobna da ih pobedi. Sastav iz Londona plasirao se u finale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << FA kupa pošto je po svim parametrima nadvisio trenutno najbolji britanski tim – 1:0.

Rezultatski, reklo bi se „na mišiće“, ali dešavanja na Vembliju sugerišu da je Čelsi sve vreme bio opasniji, bolji, direktniji i da je mogao još kojim pogotkom da začini plasman u čak četvrto finale u poslednjih pet izdanja najstarijeg takmičenja na svetu. Kad bi igrao samo FA kup deluje da bi se na svakoj utakmici bori za trofej. Ovako će 15. maja imati priliku da podigne pehar protiv boljeg iz duela Lester – Sautempton.

Čelsi će se vratiti na Vembli za četiri sedmice zahvaljujući Hakimu Ziješu. Dovoljno spretnom da ispred Benžamena Mendija zavši akciju Mejsona Maunta i Tima Vernera po levoj strani. Za tek peti gol Marokanca od dolaska iz Ajaksa. Najvredniji dosad.

Ziješ je bio najveća pretnja umornoj odbrani Mančester Sitija i pre i posle trneutka odluke. U prvom delu ju je, takođe, matirao, ali je pogodak poništen zbog ofsajda, u drugom samo dva minuta posle vođstva umalo da opet savlada golmana Zakarija Stefena. Veliko šansu je imao i Timo Verner, u nadoknadi je poništen pogodak Kristijana Pulišića... Zar to nije dovoljno dokaza koliko je Tuhelov tim više želeo pobedu?

I dobio ju je.

Siti je bio neprepoznatljiv. Teško da može da se „vadi“ na umor, jer su tokom sedmice oba tima izborila plasman u polufinale Lige šampiona, ali Gvardiolin je na Vembliju ostao bez goriva. Ostao je početkom drugog dela i bez sjajnog Kevina de Brujnea (povreda), mada ni pre ni posle toga nije bio ni izbliza kreativan kako je navikao navijače.

Možda i zbog Pepove odluke da na klupi ostavi Mareza, Fodena (njih dvojica kreirala preokret na Vestfalenu), Gundogana, Bernarda Silvu... Još kad se zna da Rahim Sterling nije u nekoj formi, a da je Gabrijel Žezus teško ulazio u šanse dobija se odgovor na pitanje kako je napadačka sila sa Etighada tek drugi put u 2021. završio utakmicu bez datog gola.

Najbliži izjednačenju bio je upravo Sterling pred kraj, u nadoknadi je pokušao i Ruben Dijaš, ali Siti nije zaslužio da se bori za trofej. Čelsi jeste.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.