SRS poštuje volju građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS poštuje volju građana

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je danas da su predstavnici SRS na sednici Republičke izborne komisije (RIK), pri proglašenju konačnih rezultata izbora za šefa države, glasali "za" jer nijedan prigovor nije bio dovoljno ozbiljan da bi ugrozio rezultat, niti je ponovljeno glasanje tome doprinelo.

Povodom optužbe da SRS više nisu opozicija, Šarović je novinarima u parlamentu rekao da su članovi te partije protiv premijera Aleksandra Vučića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što će biti i ubuduće, ali da je on na predsedničkim izborima osvojio 55 odsto glasova.

Uvek smo poštovali volju građana i kada smo bili nezadovoljni rezultatima, izjavio je Šarović.

Prema njegovim rečima, predstavnici SRS u RIK su glasali za Izveštaj o konačnim izbornim rezultatima na sednici u četvrtak uveče.

Šarović je izjavio da SRS trpi napade - sa jedne strane da se priklonila prozapadnoj opoziciji, a sa druge da nije dovoljno opozicija, mada ta partija vodi isključivo svoju politiku.

Konstantno se poziva na ujedinjenje opozicije, ali SRS ne menja stavove i ne može da se ujedini sa onima koji su godinama pustošili Srbiju, rekao je Šarović.

On je izjavio da je posle prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, uz podršku američkog ambasadora Kajla Skata i Srpske napredne stranke, u RIK došlo do toga da je najmanje jedna lista ugurana u parlament suprotno izbornim rezultatima i volji građana.

Tada je jedino SRS glasala protiv proglašenja rezultata, rekao je Šarović.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stamatović: Demokratija je kad Olja Bećković ima emisiju na RTS-u

Izvor: Beta, 21.Apr.2017

Presednik opštine Čajetina i kandidat na predsedničkim izborima Milan Stamatović izjavio je danas da podržava proteste gradjana i njihove zahteve.U intervjuu za portal Komentar-pres (wwww.komentarpress.net) Stamatović je rekao da podržava "gradjanske zahteve i izraze demokratskih protesta uzrokovanih...

Nastavak na Beta...

Šarović: Neozbiljni prigovori opozicije na regularnost izbora

Izvor: RTS, 21.Apr.2017

Zamenik šefa poslaničke grupe SRS Nemanja Šarović kaže da su članovi RIK-a iz te partije glasali za proglašenje konačnih rezultata, jer nijedan prigovor nije bio ozbiljan da bi mogao ugroziti regularnost predsedničkih izbora. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.