Prvi poraz Džošue, Ruiz svetski prvak

Izvor: RTS, 02.Jun.2019, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi poraz Džošue, Ruiz svetski prvak

Meksički bokser Endi Ruis klasičnim nokautom savladao je Britanca Entonija Džošuu u borbi za titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji. Sudija je prekinuo meč u Medison Skver Gardenu u Njujorku u sedmoj rundi procenivši da Džošua više ne može da nastavi meč.
Iz meča u kome su suparnici razmenjali nokaute meksički bokser Endi Ruis >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izašao kao pobednik, a Entoni Džošua je doživeo prvi poraz u profesionalnoj karijeri posle 22 pobede.

Britanac, dosadašnji šampion u VBA,VBO i IBF kategorijama, je planirao da se sretne sa zemljakom Tajsonom Fjurijem, ali je uslov za to bila pobeda nad Ruizom.
Džošua je dobro počeo meč i već u trećoj rundi poslao protivnika na pod, ali je Ruiz ubrzo uzvratio a onda nastavio serijom žestokih napada da bi posle jednog od nogdauna u sedmoj rundi sudija morao da prekine meč i dobeli mu pobedu.
Meksičkom bokseru Endi Ruisu je to bila 33 pobeda (22 nokautom), uz jedan poraz.
Nakon meča poraženi Britanac je zagrlio rivala i odao mu priznanje čestitajući titulu svetskog prvaka, ali i istakao da ih ubrzo čeka revanš.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SENZACIJA U NJUJORKU! Bucko legendarnom Britancu naneo prvi poraz i uzeo mu sve titule u teškoj kategoriji! DŽOŠUA NOKAUTIRAN! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 02.Jun.2019

Endi Ruiz junior napravio jednu od najvećih senzacija pošto je u Njujorku tehničkim nokautom u sedmoj rundi slavio nad svetskim prvakom u teškoj kategoriji Entonijem Džošuom.

Nastavak na Kurir...

Šok kakav boks dugo nije video – Ruiz nokautirao Džošuu! VIDEO

Izvor: B92, 02.Jun.2019

Britanski bokser Entoni Džošua doživeo je prvi poraz u karijeri posle 19 uzastopnih pobeda nokautom i izgubio titulu prvaka sveta.

Nastavak na B92...

Debeo sam, pa šta?! Endi Ruiz je pobedio, ali da li je boks sinoć u Njujorku izgubio?

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2019

Zemljotres koji je juče uzdrmao svet boska, a čiji je epicentar bio u Medison skver gardenu, još dugo će plašiti šampione kao kakav bauk. Jer kada je Entoni Džošua, fizički možda i najmoćniji bokser današnjice i do jutros vlasnik tri šampionska pojasa (WBA, WBO i IBF) pao pred jednim, pa...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.