PARTIZAN: Srušićemo tradiciju!

Izvor: Mondo, 31.Jul.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN: Srušićemo tradiciju!

Partizan nikada nije pobedio u Novom Pazaru u prvenstvenim mečevima. Vreme je da tradicija bude prekinuta, kaže trener crno-belih Zoran Milinković pred vruće gostovanje. O Ninkoviću...

Foto: MN Press

"Tu smo da menjamo tradiciju", bio je komentar trenera Partizana Zorana Milinkovića na konstataciju novinara da su gostovanja crno-belih u Novom Pazaru uvek neugodna i da klub sa Topčiderskog brda tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nikada nije pobedio u prvenstvenim duelima.

"Vrlo smo oprezni, cenimo i respektujemo Novi Pazar, ali verujemo da ćemo odigrati prema našim očekivanjima. Želimo da nastavimo onako kako smo počeli i osvojimo tri boda. Igramo u jakom ritmu, putovanja nas opterećuju, ali moramo da se adaptiramo. Pazar je uvek tesko gostovanje, znamo kakav nas ambijent čeka. Iskusan tim imaju, bez obzira na loš start. Tu smo da menjamo tradiciju. Svesni smo da je Pazar izuzetno motivisan", rekao je Milinković na konferenciji za novinare.

Već smo vas obavestili da će Partizan u Novom Pazaru igrati bez dvojice napadača - Abubakara Oumarua i Valerija Božinova - koji su lakše povređeni.

"Imamo problema pred meč u Pazaru. Rotiraćemo neke igrače, imamo povređene Božinova i Oumaru... Uradićemo nešto slično kao i protiv Jagodine, želimo što više igrača da razigramo. Imamo određenih razmišljanja o kojima ćemo odlučiti pred samu utakmicu", kaže Milinković.

Na konferenciji za novinare, Milinkoviću je bilo postavljeno i pitanje o Nikoli Ninkoviću, koji je bio ispod nivoa u Bukureštu, odnosno suviše je olako shvatio zadatke na terenu kada je ubačen u igru sa klupe.

"'Džigi' je dete Partizana, svestan je i on nekih stvari koje nije uradio, a mogao je mnogo bolje. Nisam sklon da kritikujem igrače koje vodim. Neki pre sazrevaju, a neki nemaju stabilnost da se nose sa teretom na važnim utakmicama i takmičenjima. Mi ćemo pokušati da mu pomognemo da što pre sazri, jer on talenat ima. Sve je to proces. Igrači se razlikuju karakterom, mi smo nestrpljivi, javnost je nestrpljiva... On je tu pet godina, ali on je i dalje mlad čovek. Ima 21 godinu i očigledno mu je potrebno vreme da dođe do zrelosti. On može mnogo bolje i verujem da će tako biti", rekao je Milinković i potom istakao: "Ninković će igrati u Novom Pazaru, biće u prvih 11".

Milinković je iskoristio priliku da čestita svom bivšem klubu Vojvodini na sjajnoj igri i fenomenalnom rezultatu protiv Sampdorije u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Svaka im čast! Odlično su odigrali i napravili jedan fenomenalan rezultat za klub i sprski fudbal".

Na konferenciji za novinare bio je i vezista Marko Jevtović, koji je prethodne dve sezone igrao u Novom Pazaru. Pravi sagovornik za duel u subotu (17 časova).

"Znam kakva se euforija stvara pred utakmice sa Partizanom. Činjenica je da Partizan u Pazaru nije pobedio, ali sam siguran da ova ekipa ima kvalitet i da može da pokvari nepovoljnu tradiciju. Protivnik je dosta promenjen i za mene je nepoznanica. Očekujem lep primer, jer je za te dve godine dok sam bio tamo Novi Pazar igrao sa dosta uspeha. Verovatno će mi biti teško da se naviknem da to više nije moja publika, ali dok sam na terenu ne razmišljam o tome. Znam da će biti pun stadion i lepa atmosfera", kaže ovaj mladić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.