Košarkaši Partizana nisu mogli da uđu na Kosovo!

Izvor: Mondo, 04.Dec.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Partizana nisu mogli da uđu na Kosovo!

Košarkaši Partizana trebalo je da budu učesnici protesta na Kosovu povodom odluka vlasti u Prištini protiv interesa Srbije. Ali, nije im dozvoljen ulazak u pokrajinu.

Košarkaši beogradskog kluba trebalo je danas da budu gosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, učestvuju na mirnom protestu i da potom odigraju revijalni meč protiv bratskog kluba - KK Trepča.

Ali, to, ipak, neće moći da urade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jer im nije dozvoljen prelazak administrativne granice između Srbije i Kosova.

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je da mu je žao što ekipa crno-belih nije dobila dozvolu da prođe administrativni prelaz na Jarinju i prisustvuje mirnom protestu u Kosovskoj Mitrovici zbog podizanja taksi na srpsku robu na 100% i odigra prijateljski meč sa Trepčom.

Mijailović je u izjavi Tanjugu poručio da ne veruje da će doći do promene i da će rukovodstvo i košarkaši biti pušteni na Kosovo.

"Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu... Prolaz nam je onemogućen. Mi smo samo sportisti, želili smo da u miru prostestvujemo sa narodom i odigramo prijateljsku utakmicu sa Trepčom. Čisto sumnjam da ćemo proći", rekao je Mijailović Tanjugu.

Prema rečima Mijailovića, problem je nastao jer dolazak ekipe Partizana nije najavljen.

"Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje. Mi smo civilizovani narod. Vidite šta se dešava u 21. veku", poručio je prvi čovek Partizana.

Mijailović je naveo da ekipa nije uznemirena zbog svega što se desilo, ali da ostaje žal.

"Žao mi je jer smo imali plan da obiđemo naš narod. Hteli smo i u miru da budemo na Kosmetu, ali očigledno to nije moguće", rekao je on.



Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Ne gurajte nas u geta": Protest Srba u Mitrovici, Gračanici i Štrpcu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018

Ispred Kancelarije EU i Euleksa u Kosovskoj Mitrovici okupili su se građani na protestu protiv uvedenih taksi Prištine, kakav će danas u podne biti održan i u Gračanici i Štrpcu, pod nazivom "Svesrpski sabor"...Građani nose zastave Srbije, kao i transparente "Desa su nam gladna", "Stop nasilju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.