Košarkaši Hemofarma i dalje zavejani u tunelu

Izvor: Blic, 04.Feb.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Hemofarma i dalje zavejani u tunelu

Košarkaši Hemofarma proveli su sada već skoro 30 sati zaglavljeni u autobusu, u tunelu iz koga ne mogu da izađu na osam kilometara od Mostara, na putu prema Širokom Brijegu u Bosni i Hercegovni, jer su zavejani snegom.

Iako je spasilačka ekipa u petak oko 13 časova iz Mostara krenula da iz smetova oslobodi Vrščane, tek oko 16 sati, kako saznajemo, košarkaši Hemofarma trebalo bi da stignu u Široki Brijeg.

"Spasilačke ekipe su stigle na mestu gde su zavejani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vrščani, ali sve to sporo ide, pa će tek u naredna dva sata oni verovatno krenuti put našeg grada", rekao je Miljenko Karačić, sekretar KK Široki Brijeg i šef dopisničke službe HRT iz Mostara.

On je naveo da će se njegov klub naći na usluzi Vrščanima, pa čak i odložiti nedeljni meč (17h) za ponedeljak, ako Hemofarm to bude tražio.

Podsetimo, autobus sa košarkašima Hemofarma i stučnim štabom je u petak u devet časova krenuo iz Vršca, ali su na putu ušli u tunel iz koga, za sada, nema izlaza. Put im je preprečio i šleper, što dodatno otežava situaciju.

"Na sreću ima grejanja u autobusu, ali niko još ne može da se probije do nas. U tunelu je i nekoliko automobila, kojima je ponestalo goriva i te porodice su prešle kod nas, da se ogreju. Hrane više nemamo, zvali smo pomoć, ali ne može da se dođe do tunela. Bilo bi pogubno da i sledeću noć provedemo u autobusu, kako su nam ranije najavili", rekao je trener Hemofarma Nebojša Bogavac za Blicsport.rs i dodaje:

"Samo se nadamo se da će autobus imati dovoljno goriva da možemo da se grejemo", nada se Bogavac.

Povezane vesti: Bogavac novi trener košarkaša Hemofarma!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.