Hawk-eye sistem na Rajku Mitiću

Izvor: Mondo, 31.Avg.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hawk-eye" sistem na "Rajku Mitiću"

Crvena zvezda objavila je i kada će "gol tehnologija" biti prvi put upotrebljena na "Marakani".

Ne samo nova travnata podloga, već i "hawk-eye" sistem!

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je na svom portalu obaveštenje o tome da će u sklopu renoviranja terena na Stadionu "Rajko Mitić" biti instalirana i "gol tehnologija" koja će prvi put u upotrebi biti 14. septembra kada će u okviru Lige >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evrope u Beogradu gostovati BATE Borisov.

"Ova tehnologija funkcioniše uz pomoć specijalnih kamera koje će biti postavljene na odgovarajućim mestima, a zahvaljujući kojima će ljudi iz UEFA koji prate snimak spornih situacija moći da u roku od 10 do 15 sekundi delegatu utakmice dojave šta se zaista dogodilo", navodi se na sajtu crveno-belih i dodaje:

"Konkretno, glavni arbitri će u vrlo kratkom vremenskom periodu znati da li je lopta celim obimom prešla gol liniju ili ne".



Crvena zvezda ističe da je "gol tehnologija" jedan od uslova za učešće u ovogodišnjoj Ligi Evrope.

"Po nalogu UEFA, svi klubovi učesnici grupne faze Lige Evrope dužni su da na svojim stadionima obezbede uslove kako bi gol tehnologija mogla da bude instalirana, a Crvena zvezda će iz fonda UEFA osim za radove na zameni travnate površine dobiti i sredstva za instalaciju ove tehnologije koja će umnogome olakšati rad i glavnim arbitrima".

Crvena zvezda je u međuvremenu odredila cene ulaznica za grupnu fazu Lige Evrope, koja će za tim Vladana Milojevića početi i biti završena na Stadionu "Rajko Mitić".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

NE MENJA SE SAMO TRAVA: Gol tehnologija na Marakani! Evo kada će se prvi put koristiti… (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 31.Avg.2017

Stadion na kojem igra Crvena zvezda će osim nove trave dobiti još neke novine.. . Na stadionu ‘Rajko Mitić’ će se već od prve utakmice u Ligi Evrope koristiti i ‘Gol tehnologija’ koju će realizovati firma Hok-aj (Hawk-eye).. Ova tehnologija funkcioniše uz pomoć specijalnih kamera koje...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.