Gol tehnologija i hok-aj na Rajku

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gol tehnologija i 'hok-aj' na "Rajku"

Gol tehnologija isključiće u narednim utakmicama krasnodarski scenario u utakmicama Lige Evrope koju Crvena zvezda bude igrala na svom stadionu.

Tehnologija funkcioniše uz pomoć posebnih kamera koje se postavljaju na odgovarajućim mestima.

UEFA će tako moći da prati snimke spornih situacija i da reaguje u roku od desetak do petnaest sekundi od sporne situacije. Delegatu se signalizira šta se dogodilo i odluka se, ukoliko je pogrešna, menja.

Arbitar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji na primer nije video da je lopta celim obimom prešla gol liniju to će znati zahvaljujući hok-aju. Tako se na tri naredna meča protiv Kelna, BATE Borisova i Arsenala izvesno neće ponavljati situacija koja se dogodila u Krasnodaru kada Mihailu Ristiću nije priznat gol proitv Zvezde jer arbitri nisu videli da se lopta od prečke odbila iza linije gola pre nego što je završila u rukama Milana Borjana.

UEFA svim učesnicima grupe faze Lige Evrope nalaže da na svojim stadionima obezbede uslove da gol tehnologija može da se primenjuje, a iz fonda UEFA Zvezda i dobija sredstva za instalaciju ove tehnologije.

Ovo će, kako navode iz kluba umnogome olakšati uslove za rad arbitara na stadionu "Rajko Mitić".

Podsećamo da UEFA pomaže i zamenu podloge na stadionu koja je ovih dana u toku.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.