Gol tehnologija na stadionu Rajko Mitić

Izvor: Vesti-online.com, 31.Avg.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gol tehnologija na stadionu "Rajko Mitić"

Na našem stadionu će se već od prve utakmice u Ligi Evrope koristiti i „Gol tehnologija“ koju će realizovati firma Hok-aj (Hawk-eye).

Ova tehnologija funkcioniše uz pomoć specijalnih kamera koje će biti postavljene na odgovarajućim mestima, a zahvaljujući kojima će ljudi iz UEFA koji prate snimak spornih situacija moći da u roku od 10 do 15 sekundi delegatu utakmice dojave šta se zaista dogodilo. Konkretno, glavni arbitri će u vrlo kratkom vremenskom periodu znati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da li je lopta celim obimom prešla gol liniju ili ne.

Po nalogu UEFA, svi klubovi učesnici grupne faze Lige Evrope dužni su da na svojim stadionima obezbede uslove kako bi gol tehnologija mogla da bude instalirana, a Crvena zvezda će iz fonda UEFA osim za radove na zameni travnate površine dobiti i sredstva za instalaciju ove tehnologije koja će umnogome olakšati rad i glavnim arbitrima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.