Evropska unija rešava rat FIBA - Evroliga

Izvor: MozzartSport.com, 09.Nov.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija rešava rat FIBA - Evroliga

Konačnu odluku doneće Evropska komisija

Rat FIBA i Evrolige po svemu sudeći dobiće epilog pred organima Evropske unije. Kako je javila španska novinska agencija EFE, Evropska komisija saslušala je argumente obe strane u sukobu čiji osnov su uvođenje “prozora” za reprezentativna takmičenja, ali i pretnje savezima čiji klubovi su birali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prethodnom periodu da igraju takmičenja pod okriljem Evrolige.

Evropska komisija je zadužena za zaštitu konkurencije na tržištu unije, a odluka ovog tela neće stopirati čak ni eventualni dogovor dve “zaraćene” strane. Poslednjih dana je čak i španski državni sekretar za sport Hoze Ramon Lete pokušao da posreduje između njih.

Mnoge evropske selekcije su u ozbiljnom problemu jer imaju dosta igrača u evroligaškim klubovima, a veliko je pitanje da li će nastupiti tokom kvalifikacionih “prozora”. Španski mediji nisu objavili do kada bi trebalo Evropska komisija da preseče u osvom slučaju.

Evroligaški klubovi zvanično nisu zabranili igračima da učestvuju u reprezentativnim akcijama, ali ne gledaju blagonaklono na njihovo odazivanje pozivima selektora. Barem dok se ne donese neka zvanična odluka.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine počinju 24. novembra.

(FOTO: Shutterstock)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

RAT FIBA I EVROLIGE REŠAVA EU: Evropska komisija odlučuje o prozorima!

Izvor: Kurir, 09.Nov.2017

Sukob Svetske košarkaške federacije (FIBA) i Evrolige po svemu sudeći dobiće epilog pred organima Evropske unije

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.