Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2018, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Sirija presrela većinu projektila - Moskva

Izvor: Vostok / RT

Većina raketa koje su na Siriju lansirale Velika Britanija, SAD i Francuska su presretnute od strane sirijskih sistema protivazdušne odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Ruske PVO jedinice nisu bile uključene u odbijanje napada.

Ratni avioni i brodovi SAD i njihovih saveznika izveli su lansiranje preko 100 krstarećih raketa i vazduh-zemlja projektila na civilne i vojne objekte u Siriji, saopštilo je Ministarstvo.



Napad su izveli dva američka broda u Crvenom moru, uz taktičku vazdušnu podršku iz Sredozemlja i bombardera "Rokvil" B-1 sa aerodroma koalicije SAD u Al-Tanfu u provinciji Homs u Siriji, navodi se u saopštenju.

Rusija nije rasporedila svoje PVO sisteme locirane u Siriji kako bi presrela američke, britanske i francuske rakete.

Ranije je Ministarstvo izdalo saopštenje u kojem se navodi da nijedan od projektila koji su lansirale SAD i njihovi saveznici nisu došli do ruskih zona PVO odbrane, a koji štite objekte u luci Tartus i vazduhoplonoj bazi Hmeimim.



Odgovarajući na vazdušne napade pod vođstvom SAD-a na Damask, generalni sekretar UN Antonio Gutereš je rekao da su sve zemlje obavezne da "postupaju dosledno" sa Poveljom UN.

"Postoji obaveza, naročito kada se radi o pitanjima mira i sigurnosti, da postupaju dosledno sa Poveljom Ujedinjenih nacija i sa međunarodnim pravom uopšte".

Čitajte više na Napadi SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju




Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael pozdravio agresiju Zapada: Napad na Siriju opravdan

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2018

Ukupno 100 projektila ispaljeno sa dva američka broda u Crvenom moru i iz letelica nad Mediteranom..Zapadna koalicija predvođena SAD napala je rano jutros Siriju sa više od 100 raketa ispaljenih sa brodova i letelica kao odgovor na navodni hemijski napad u gradu Dumi...Pročitajte i:..- Predsednik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Sirijska vojska oborila 71 raketu - Ministarstvo odbrane Rusije

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2018

Generalštab Vojske Rusije je saopštio da su jedinice PVO Vojske Sirije oborile 71 raketu zapadne koalicije.. . Sirijski PVO sistemi presreli su većinu krstarećih raketa i projektila vazduh-zemlja, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, dodajući da nijedna od PVO jedinica ruskih snaga nije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.