Komandant Al Kaide ubijen u bombardovanju Sirije

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant Al Kaide ubijen u bombardovanju Sirije

Jedan visoki komandant Al Kaide i još dva borca poginula su u bombardovanju na severu Sirije, saopštila je grupa za monitoring, ne navodeći da li su vazdušni udar izveli avioni koalicionih ili ruskih snaga.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštila je da je Abdul Mohsen Abdala Ibrahim el Čareh, poznat kao Sanafi el Nasr, poginuo u četvrtak u vazdušnom udaru blizu severnog sirijskog grada Dana, zajedno sa još jednim Saudijcem i jednim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Marokancem, članovima Fronta El Nusra, lokalnog ogranka Al Kaide.

Džihadisti na društvenim mrežama navode da je El Čareh ubijen u napadu američke bespilotne letelice, preneo je AP.

Opservatorija je, takođe, izvestila da je sirijska vojska, uz podršku Hezbolaha i iranskih boraca, napredovala u svom nastojanju da ponovo uspostave kontrolu nad teritorijom severno od Alepa, koju drže islamisti. Vojska i njeni saveznici, zauzeli su tri sela u žestokim borbama u kojima je poginulo najmanje 17 islamista i osam pripadnika režimskih snaga.

Ofanziva je počela u petak, a vojska i njeni saveznici, takođe, nastoje da ponovo zauzmu delove severnih provincija Hama, Idlib i Latakija, kao i područja severno od gradova Homs, prestonice Damaska i južne provincije Dera na severozapadu Sirije, naveo je Rojters.

Grupa za monitoring javila je i o žestokim borbama oko grada Talbisa, severno od Homsa, koji ruski avioni žestoko bombarduju već dve sedmice. U proteklih 48 sati, prema podacima ove grupe, najmanje 72 ljudi, uključujući 31 ženu i dete, poginulo je u napadu u Homsu.

Rusija izvela 39 letova, pogođeno 49 ciljeva ID

Ruski avioni u Siriji izveli su u protekla 24 sata 39 letova i gađali 49 objekata infrastrukture Islamske države, saopštio je portparol ruskog ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov.

U napadima ruske vazduhoplovne snage su uništile oklopna vozila terorista u Siriji, kao i bazu za njihovu obuku, gde su strani instruktori obučavali bombaše samoubice, rekao je Konašenkov.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.