Izvor: Piplmetar.rs, 20.Feb.2024, 20:30

Stiže gomila Samsung audio ažuriranja za telefone, tablete i slušalice

Samsung audio ažuriranja koja je najavila južnokorejska kompanija uključivaće između ostalog i proširenu podršku za Auracast Bluetooth tehnologiju i zvuk od „360 stepeni“. Ažuriranja su dizajnirana tako da poboljšaju audio mogućnosti uređaja, počevši od Galaxy Buds slušalica koje bi trebalo da olakšaju komunikaciju na drugom jeziku.
Kompanija je lansirala novu funkciju pod imenom Live Translate zajedno sa svojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Galaxy S24 serijom telefona, koju ljudi mogu koristiti kao živog prevodioca za telefonske pozive, na primer, za restoran u stranoj zemlji koji žele da posete. Tako će novim funkcijama vlasnici Galaxy S24 modela uskoro moći da koriste svoje telefone kao alat za prevođenje u realnom vremenu za razgovore uživo, ako upare svoje uređaje sa svojim ažuriranim Galaxy Buds slušalicama.
Kada korisnici slušaju drugu osobu putem svojih slušalica, čuće reči prevedene na svoj jezik. U međuvremenu, druga osoba ih može čuti na svom jeziku putem zvučnika telefona. Korisnik takođe može zameniti redosled govora tokom razgovora dodirivanjem svojih Galaxy Buds. Samsung kaže da ovo eliminiše potrebu za prenošenjem telefona napred-nazad kada pokušavate da razgovarate sa nekim na dva različita jezika. Iako Live Translate na Galaxy S24 može da ima kašnjenja u prevodu, ovo bi ipak mogao da bude koristan alat za putnike koji posećuju strane zemlje.
Kompanija je takođe otkrila da proširuje podršku za Auracast funkciju na svoje telefone i tablete, uključujući tu i Galaxy S24 seriju. Auracast je Bluetooth tehnologija koja omogućava korisnicima da emituju zvuk sa uređaja, poput telefona i televizora, na neograničen broj obližnjih slušalica i zvučnika.

Samsung
Samsung je prvobitno omogućio ovu tehnologiju samo za svoje pametne televizore, ali uz Galaxy Buds ažuriranje, njihovi vlasnici će moći da koriste Auracast za prenos zvuka sa svojih mobilnih uređaja na više slušalica.
Uz to, korisnici Galaxy Buds2 Pro i Buds2 moći će da uživaju u zvuku od 360 stepeni ako upare svoje slušalice sa određenim modelima televizora, kao što su Samsung QLED, Neo QLED i OLED modeli. Na taj način, njihove slušalice će moći da prate pokrete njihove glave za imerzivno iskustvo gledanja ili slušanja.
Na kraju, korisnici Galaxy Buds2 Pro moći će da koriste Samsung Auto Switch funkciju za automatsko prebacivanje veze između svojih tableta, Galaxy Books uređaja i televizora ove kompanije i telefona na drugoj strani, ukoliko moraju da prime telefonski poziv. Sve ove funkcije počeće da stižu na Galaxy Buds2 Pro, Buds2 i Buds FE počevši od kraja februara.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.