Naser Orić saslušan u Švajcarskoj

Izvor: BanjalukaLive.com, 11.Jun.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naser Orić saslušan u Švajcarskoj

U Јavnom tužilaštvu ženevskog kantona, danas je saslušan Naser Orić. Tužioci su mu predočili nalog za hapšenje koje je za njim 3. februara 2014. godine raspisala Srbija, a u kojem se tereti za zločine počinjene u Zalazju 12. jula 1992. godine, izjavio je za RTRS portparol Saveznog biroa pravde Folko Galo. Orić je tokom saslušanja osporio nalog za izručenje, kaže Galo i dodaje da će Savezni biro pravde zatražiti od srpskih vlasti da pošalju službeni nalog za izručenje u roku >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << od 18 dana, što je u skladu sa Evropskom konvencijom o ekstradiciji. S obzirom da je Oriću pred Međunarodnim krivičnim tribunalom u Hagu suđeno za ratne zločine, švajcarsko pravosuđe tokom donošenja odluke o izručenju, razmatraće da li se slučaj predstavljen u srpskom nalogu za hapšenje, razlikuje od onog o kojem je Haški tribunal ranije odlučivao, navedeno je u saopštenju Saveznog biroa pravde. Direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je hapšenje bivšeg komandanta muslimanske vojske u Srebrenici Nasera Orića rezultat regionalne saradnje, da su svi zločini personalizovani i da je to jedan od postupaka da se dođe do istine. (RTRS)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naser Orić saslušan u Švajcarskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2015

BERN - Naser Orić, bivši ratni komandant bosanskih snaga u Srebrenici, saslušan je danas u Јavnom tužilaštvu ženevskog kantona...''Tužioci su mu predočili nalog za hapšenje koje je za njim 3. februara 2014. godine raspisala Srbija, a u kojem se tereti za zločine počinjene u Zalazju 12. jula...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.