Ustavni sud odbio Kneževićevu žalbu

Izvor: RTS, 11.Dec.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud odbio Kneževićevu žalbu

Odbijena je žalba na sudsku odluku o slanju u zatvor poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića.
Veće Ustavnog suda odlučivalo je po žalbi Kneževića, a izneto je više predloga, preneo je portal CDM.
Sudija Milorad Gogić predložio je obustavljanje izvršenja rešenja Apelacionog i Višeg suda u Podgorici kojim je Kneževiću određeno stavljanje u zatvor u trajanju od najduže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva meseca.
Predsednica Veća Desanka Lopičić predložila je da se pokrene postupak za ocenu ustavnosti Zakona o krivičnom postupku kojom je propisana i mogućnost zatvaranja svedoka koji odbija da svedoči, a na osnovu koje su sudovi i odlučivali.
Taj predlog bi omogućio da Ustavni sud oceni ustavnost odredbe Zakona o krivičnom postupku i da se istovremeno obustave rešenja koja su doneta na osnovu odredbi Zakona.
Predlozi sudija nisu bili jednoglasni, pa će predmet biti razmatran na sednici svih sudija.
Poslanik Knežević danima se nalazi u Skupštini Crne Gore i time izbegava hapšenje zbog odbijanja da saopšti podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 evra da mu ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.
Danas je u 11 sati počela sednica na kojoj se odlučuje o slučaju Nebojše Medojevića, koji je uhapšen takođe zbog toga što je odbio da svedoči.
Medojević je uhapšen u noći između 30. novembra i 1. decembra posle sednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KNEŽEVIĆ OSTAJE U ZATVORU Ustavni sud Crne Gore odbio je žalbu na odluku o slanju u zatvor poslanika opozicicije

Izvor: Blic, 11.Dec.2018

Ustavni sud Crne Gore odbio je danas žžalbu na sudsku odluku o slanju u zatvor poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Milana Knežževića.

Nastavak na Blic...

O pritvoru poslanika DF-a će odlučivati sve sudije

Izvor: Večernje novosti, 11.Dec.2018

Ustavni sud odbio žalbu da se Milanu Kneževiću ukine odluka o slanju u zatvor PODGORICA - Tročlano veće sudija Ustavnog suda odbilo je žalbu advokata Milana Kneževića da se poslaniku DF-a ukine odluka o slanju u zatvor.- Samo je jedan sudija bio za usvajanje žalbe - kazao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.