Sud odbio žalbe Medojevića i Kneževića

Izvor: RTS, 11.Dec.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odbio žalbe Medojevića i Kneževića

Ustavni sud Crne Gore je, na odvojenim sednicama, odbio žalbe da se poslanicima Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću ukine odluka o slanju u zatvor.
Na sednicama na kojima se raspravljalo o žalbama Medojevića i Kneževića nije postignuta saglasnost, zbog čega je za sutra zakazana plenarna sednica Ustavnog suda, kada će sve sudije tog suda odlučivati o žalbama Kneževića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Medojevića, preneo je sajt CDM.
Nakon današnjih odluka Ustavnog suda, iz DF su pozvali građane da sutra popodne dođu na protest.
"Već 12 dana se suočavamo sa svakakvim tumačenjima. DF će sutra u 18 sati održati protest, i pozivam kolege iz opozicije da dođu da pokažu jedinstvo i solidarnost", rekao je Knežević.
Skup će, kako je naveo, pokazati da postoji Crna Gora koja je spremna da se bori za slobodu mišljenja i govora.
"Ako sada ne postavimo granicu i blokadu, Crna Gora će kliznuti u diktaturu", rekao je Knežević novinarima u Skupštini.
Apelovao je na opoziciju da zajedno planiraju aktivnosti da "ovaj režim dovedu ka pravdi".
Knežević se danima nalazi u Skupštini Crne Gore i time izbegava hapšenje zbog odbijanja da saopšti podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 evra da mu ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.
Nebojša Medojević je uhapšen u noći između 30. novembra i 1. decembra posle sednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta.
On je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju "Carine".
Medojević je prethodne sedmice kažnjen sa još dva meseca zatvora, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.