Grčka policija presrela osam sumnjivih paketa

Izvor: RTS, 20.Mar.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka policija presrela osam sumnjivih paketa

U centru za razvrstavanje pošte u Atini grčka policija je presrela osam sumnjivih paketa, nakon otpremanja pošiljke sa eksplozivom pronađene u središtu MMF-a u Parizu i nemačkom Ministarstvu finansija.
"Osam sumnjivih paketa koji su bili adresirani na osobe u evropskim zemljama locirani su i konfiskovani", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policije, u kome se ne precizira kome su pisma upućena, prenosi Rojters.
Kako se navodi, izvor blizak službama bezbednosti otkrio je da su paketi bili namenjeni ekonomskim institucijama i kompanijama u različitim zemljama EU.
Vlasti su bili obazrive nakon ta dva paketa sa praškastim eksplozivom koji se provukao kroz provere prošle nedelje.
Smatra se da iza tih napada stoji grčka urbana gerilska grupa koja je slala pisma-bombe ambasadama u Atini i evropskim liderima 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka policija presrela osam sumnjivih paketa

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2017, 00:19

ATINA - Grčka policija presrela je danas osam sumnjivih paketa u centru za razvrstavanje pošte u Atini, nakon otpremanja pošiljke sa eksplozivom pronađene u središtu MMF-a u Parizu i njemačkom Ministarstvu finansija..."Osam sumnjivih paketa koji su bili adresirani na osobe u evropskim zemljama...

Nastavak na Nezavisne Novine...

GRČKE GERILE ŠALJU BOMBE Policija obavestila mete SUMNJIVIH PAKETA

Izvor: Blic, 21.Mar.2017

Grčka policija kontaktira mete osam paketa-bombi koje bi bile poslate na adrese evropskih zvaničnika u oblasti finansija i kompanija u više evropskih zemalja, pošto su naprave otkrivene i demontirane u pošti blizu Atine...Vlasti su danas saopštile da neće zvanično saopštiti kome su bombe bile...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.