Coca-Cola preuzima Bambi za 260 miliona evra

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Feb.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Coca-Cola preuzima Bambi za 260 miliona evra

Očekuje se da akvizicija bude završena u drugom kvartalu 2019. i da time kompanija Bambi dobije nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i proširenje u komplementarne kategorije proizvoda.

Glavni izvršni direktor kompanije Coca-Cola HBC AG Zoran Bogdanović rekao je da je akvizicija prilika da se stvore dodatne vrednosti za tu kompaniju, njene kupce i akcionare.

U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju„, ocenio je Bogdanović.

On je kazao da je akvizicijom moguća i sinergija kompanija Coca-Cola i Bambi kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije.

Po rečima Bogdanovića, značajna vrednost kompanije Bambi je jaka distributivna mreža, kao i rashladna distribucija u strateški važnim kanalima.

Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov ocenio je da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije.

Nakon obeležavanja pola veka od početka proizvodnje Coca-Cola u Srbiji, nakon kontinuiranog rasta i osvajanja prestižnog Endru David kupa za najuspešniju poslovnu operaciju, sigurni smo da je naš tim spreman da podrži ovu važnu odluku kompanije da zakorači u kategoriju grickalica i konditorskih proizvoda„, naveo je on.

Atanasov je kazao da kompanija Coca-Cola ima cilj da ostane integralni deo lokalne zajednice u kojoj posluje i da nastavi da razvija svoje poslovanje u Srbiji.

Kompanija Bambi je jedan od vodećih domaćih proizvođača konditorskih proizvoda iz Požarevca.

Brendovi te kompanije su Bambi, Plazma, Wellness, Zlatni pek, Josh.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.