Izvor: MC Bor, 17.Okt.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Moramo da dozvolimo promet GMO

Bor, Beograd, 17. oktobar
Izvor: Beta
Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić izjavio je u četvrtak da Srbija mora da dozvoli promet genetski modifikovanih organizama (GMO) ako želi prijem u Svetsku trgovinsku organizaciju (STO), ali da zabrana proizvodnje ostaje na snazi.
Ljajić je za Radio-televiziju B92 kazao da nije tajna da uslov za prijem u STO jeste da se iz zakonske regulative izbace sve restriktivine odredbe o prometu bilo kakvih proizvoda, pa i GMO.
„Zabrana proizvodnje GMO će ostati kao deo domaće zakonske regulative. Ono protiv čega su u STO i što su u Evropskoj komisiji ponovili, jeste da ne može da se zabrani promet GMO“, rekao je Ljajić, objašnjavajući da taj promet domaćim zakonodavstvom može maksimalno da se ograniči.
Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija je naveo i da te izmene, ako Srbija želi prijem u STO u decembru, moraju da se urade vrlo brzo, jer je sledeći rok tek naredne godine.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

Ljajić: Moramo da dozvolimo GMO

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2013

SRBIJA će morati da dozvoli promet genetski modifikovane hrane ako želi prijem u Svetsku trgovinsku organizaciju. To je Evropska komisija u svom izveštaju poručila Srbiji, a potvrdio je i ministar trgovine Rasim Ljajić. On je rekao i da zabrana proizvodnje GMO u našoj zemlji i dalje ostaje na snazi,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.