Izvor: Radio 021, 22.Dec.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave u Tivtu, zatvorene ulice i kasne letovi

Nekoliko saobraćajnica u Tivtu zatvoreno je zbog značajnog porasta nivoa mora, a zbog nepovoljnih vremenskih uslova kasni i većina popodnevnih letova.

Zbog vode su zatvorene saobraćajnice u tivatskim naseljima Kalimanj i Donja Lastva gdje je voda poplavila Kalimanjsku ulicu, Ribarski put i šetalište Filipa Miloševića, saopštio je Opštinski tim za vanredne situacije.

Saobraćaj u ovim ulicama će do daljeg biti obustavljen, ističu iz Tima. Spasioci, uz asistenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima preti ugrožavanje od porasta nivoa mora. Ugrožen je i veliki broj plovila u lučici Kalimanj, zbog čega je upućen apel vlasnicima da hitno započnu ispumpavanje vode.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić rekao je da su, ako bude bilo potrebe, pripremljene vreće sa peskom za priobalni deo ukoliko plimni talas bude značajnije rastao. Kotorski kružni tok Radovići-Luštica prohodan je za saobraćaj i pod merama je nadzora.

Nacionalni avioprevoznik "Montenegro erlajns" saopštio je da većina letova kasni, posebno ka destinacijama jugoistočne Evrope.

"Imajući u vidu trenutnu najavu nepovoljnih meteo uslova, a poštujući stroge procedure bezbednosti, otvara se mogućnost kašnjenja letova i u naredna 24 sata", navodi se u saopštenju.

"Montenegro erlajns" je saopštio da će nakon stabilizacije svi letovi biti realizovani po ustaljenom redu letenja. Na prostoru centralne i južne Crne Gore proglašen je crveni meteoalarm, a obilne padavine očekuju se sve do posle 22 časa večeras.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.