U Hrvatskoj upaljen narandžasti meteo alarm: Omiš pod vodom, razorna pijavica u Zadru, počupana stabla, leteli krovovi, Hvar odsečen od kopna (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Dec.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj upaljen narandžasti meteo alarm: Omiš pod vodom, razorna pijavica u Zadru, počupana stabla, leteli krovovi, Hvar odsečen od kopna (VIDEO)

Olujno nevreme praćeno gradom tokom prošle noći zahvatilo je deo Dalmacije od Biograda do Knina Olujno nevreme praćeno gradom tokom prošle noći zahvatilo je deo Dalmacije od Biograda do Knina. Najgore je bilo u mestu Pakoštani, gde je grad padao oko pola sata, nakon čega su zbog ogromne količine leda morali da intervenišu i vatrogasci, preneo je hrvatski portal Index.hr.PROČITAJTE JOŠ - Jako nevreme pogodilo hrvatsko primorje: Obilne kiše u Dalmaciji i Istri, poplavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Pula (VIDEO) Obilna kiša pogodila je i severni Jadran, pa je u zaleđu Kvarnera na nekoliko mernih stanica izmereno više od 200 litara kiše po kvadratnom metru. To znači da je na tim mestima u jednom danu palo više kiše nego što inače padne tokom čitavog decembra.U ZADRU LETELI KROVOVI, POČUPANA STABLAU nedelju oko 9.15 sati Zadar je pogodila snažna pijavica.Najgore je pogođeno područje između Arbanasa i Ričina gde su leteli krovovi i počupana su stabla.U OMIŠU SE IZLILA CETINAU Omišu se od posLedica nevremena izlila Cetina. Poplavljen je dobar dEo starog grada, ali i najpoznatija omiška ulica Fošal.Iz PU splitsko-dalmatinske poslali su obaveštenje da je zbog prelivanja mora preko obale zatvoren put u Kaštel-Sućurcu, uzduž Obale kralja Tomislava. Građane stoga mole da koriste alternativne puteve. Širom obale duva snažni jugo, a ogromni su talasi u delovima Dalmacije i Istre potopili rive. Riva je potopljena u Vodicama, pod vodom su i ulice uz obalu, a potopljena je i riva u Vrsaru u Istri. Centar jakog sredozemnog ciklona nalazi se nad severnim Jadranom i tamo je pritisak pao na vrlo niskih 980 hPa. Na celom Jadranu prevladava oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, tako da su do deset sati već pale značajne količine kiše.Prema podacima mreže Pljusak.com, čak 59 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Zamosorju, u Veloj Njivi. Hvar odsečen od obaleOstrvo Hvar u potpunosti je odsječeno od kopna. Linije prema Supetru i Šolti trenutno voze. Prema Visu je jutros isplovio trajekt, no njegovo isplovljavanje upitno je za drugi deo dana. Zbog niskog tpritiska vazduha došlo je do pojave ciklonalne plime. Tako se i jutros more izlilo na rivu u gradu Hvaru, a pojava će diljem Dalmacije biti intenzivnija sredinom dana, piše Dalmacija Danas. Već sada postoje brojni problemi u pomorskom saobraćaju pa su u prekidu brodske i trajektne linije.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.