Mlava preti Kostolcu, u Ćupriji alarmantno

Izvor: NTV.rs, 18.Maj.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlava preti Kostolcu, u Ćupriji alarmantno

Reka Mlava koja preti Kostolcu probila je danas drugi pojas odbrane od poplave, između mesta Bradarac i Drmno. U Ćupriji je alarmantna situacija jer preti pucanje brane na Velikoj Moravi.
Put između Drmna i Bradarca, kod Kostolca, prokopan je kako bi se preusmerila voda nabujale Mlave koja je došla do trećeg pojasa odbrane, javio je izveštač Tanjuga. Prokopavanjem puta napravljen je kanal kojim se voda preusmerava >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << dalje od Termoelektrane B Kostolac i kopova.
Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić potvrdio je Tanjugu da je u tom gradu alarmantna situacija jer preti pucanje brane na Velikoj Moravi. Odatle su izmešteni ljudi, mehanizacija ne može da priđe a meštani džakovima sa peskom pokušavaju da odbrane branu, naveo je on u izjavi Tanjugu.
(Tanjug)

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mlava probila nasipe, spaseno 550 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2014

Veliki broj kamiona i teška mehanizacija ubrzano učestvuju u izgradnji trećeg pojasa odbrane od nabujale Mlave, između mesta Bradarac i Drmno, blizu Kostolca. Ukupno je evakuisano 550 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.