Prokopan put da bi se Mlava oterala od Kostolca

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokopan put da bi se Mlava "oterala" od Kostolca

Teškom mehanizacijom prokopan je put između Drmna i Bradarca, kod Kostolca, kako bi se nabujala reka Mlava preusmerila što dalje od Termoelektrane "Kostolac B" i kopova "Drmno", kojima je voda ozbiljno pretila.

Nabujala Mlava pretila kopovima u Kostolcu

 

Teškom mehanizacijom iskopan je put po sredini čime je prekinut saobraćaj u oba pravca i voda preusmerila od termoelektrane i kopova.

 

Zbog izlivanja reke Mlave evakuisano je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 150 građana iz radničkog naselja Drmno kod Kostolca, saopštilo je Ministastvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP). Evakuisano stanovništvo se nalazi u sporstkoj halu u Kostolcu i pruža im se medicinska i druga pomoć.

 

Elektroprivreda Srbije saopštila je da se Mlava u ranim jutarnjim časovima izlila preko nasipa i pretila da poplavi selo Drmno, koje je u neposrednoj blizini ugljenokopa "Drmno" i Termoelektrane "Kostolac B".

 

"Nezahvalno je davati bilo kakve prognoze o daljem nadiranju Mlave, jer snage vojske i policije i zasposleni u privrednom društvu Termoelektrane i kopovi 'Kostolac' mehanizacijom i barikadama od džakova peska pokušavaju što više da uspore nadiranje vode", navodi se u saopštenju EPS-a.

 

Sa kopa "Drmno" evakuišu se mašine sa nižih na više etaže, štite se trafo polja i prave zaštitini bedemi kako bi se voda oterala što dalje od termoelektrane "Kostolac". Za sada ima dovoljno ljudi koji rade na postavljanju bedema, navodi se u saopštenju EPS-a u okvir kojeg posluju Termoelektrane i kopovi "Kostolac".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pogledajte-kako-je-prokopan-put-da-bi-se-Mlava-preusmerila-od-Kostolca

Izvor: medio.rs, 18.Maj.2014

Teškom mehanizacijom iskopan je put po sredini čime je prekinut saobraćaj u oba pravca i voda preusmerila od termoelektrane i kopova

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.