U ponedeljak o amandmanima

Izvor: Akter, 02.Okt.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak o amandmanima

Skupština Srbije završila je danas razmatranje Predloga zakona o nacionalnim parkovima u načelu i nekoliko međunarodnih sporazuma i protokola , a rad će nastaviti u ponedeljak 5.oktobra

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković, rekla je tokom obrazlaganja, da će usvajanjem Predloga zakona o nacionalnim parkovima biti povećane površine zaštićenih prirodnih područja za 6.000 hektara.

Ona je istakla i da će zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << doprineti uspešnijem očuvanju i održivom korišćenju prirodnih resursa.

Poslanici opozicije, međutim uputili su niz kritika, ističući da zakon više liči na spisak lepih želja, da nema sankcije i da neće dati rezultate.

Poslanici su danas razmotrili i Protokol o sprečavanju zagađenja voda prouzrokovanog plovidbom uz Okvirni sporazum o slivu reke Save, Sporazum između vlada Srbiji i Maroka o saradnji iz oblasti veterine, Sporazum Mađarske i Srbije o pravovremenoj razmeni informacija u slučaju radiološke informacije.

Razmotren je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Ćirovića kao i Predlog odluke o izboru Žarka Milićevića na tu funkciju.

Poslanici rad nastavljaju u ponedeljak, razmatranjem amandmana na izmene i dopune Zakona o turizmu.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Poslanici o nacionalnim parkovima

Izvor: RTS, 02.Okt.2015

Skupština Srbije raspravljala je o Predlogu zakona o nacionalnim parkovima. Ministarka poljoprivrde kaže da će usvajanje zakona doprineti uspešnijem očuvanju i održivom korišćenju prirodnih resursa. Predstavnici opozicije ocenili da je taj akt samo spisak lepih želja i da neće biti postignuti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.