SSP i ugovor o gasu poslati Skupštini

Izvor: Blic, 09.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSP i ugovor o gasu poslati Skupštini

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, trgovinski sporazum sa EU i gasni aranžman s Rusijom usvojeni su na jučerašnjem zasedanju vlade i doneta je odluka o njihovom upućivanju na ratifikaciju u Skupštinu Srbije. Pored toga, imenovani su i novi državni sekretari u ministarstvima. Prema najavama iz Vlade Srbije, SSP će u Skupštini biti ratifikovan tokom ove ili iduće sedmice, a primenjivan od septembra.



Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić -Dejanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavila je da bi parlament do sredine iduće sedmice mogao da ratifikuje sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kao i energetski sporazum s Rusijom.

- Od efikasnosti rada nove vlade zavisi kojim tempom će raditi parlament, kao i koji će se zakoni najpre stavljati na dnevni red - rekla je Đukić-Dejanović.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je da očekuje će sporazum sa EU početi da se primenjuje od septembra. On je dodao da će nedavno hapšenje haškog optuženika Stojanina Župljanina omogućiti da naredni izveštaj o saradnji Srbije s Haškim tribunalom bude pozitivan. Kako je istakao Đelić, svima u novoj vladi je jasno da bez saradnje s Tribunalom nema nastavka evropskih integracija.

Izabrani državni sekretari

Na jučerašnjem zasedanju vlade imanovani su državni sekretari, pomoćnici ministara i sekretari ministarstava. Međutim, nisu imenovani ovi kadrovi za sva ministarstva, a među njima i policije. Najviše državnih sekretara imenovano je u ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja i to ukupno pet, saznaje „Blic". Jednog državnog sekretara imaće ministarstva pravde, infrastrukture, državne uprave i lokalne samouprave, trgovine i usluga, omladine i sporta i kulture. Ministarstvo odbrane imaće četiri državna sekretara, a finansija tri. Ministarstva prosvete, zdravlja, životne sredine imaće po dva državna sekretara.

Juče su imenovana i dva pomoćnika i to ministra ekonomije i regionalnog razvoja i na te funkcije su imenovane Jelena Popović i Mišela Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.