Počinje ambasadorska konferencija Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje ambasadorska konferencija Srbije

BEOGRAD - Ambasadori Srbije iz inostranstva okupiće se danas u Beogradu na dvodnevnoj konferenciji koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Planirano je da počasni gost druge ambasadorske konferencije bude šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos, koji će danas razgovarati s ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Moratinos je trebalo juče da doputuje u Beograd, ali je njegov dolazak odložen zbog mećave u Španiji.

Ambasadorska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konferencija prvi put je održana u decembru 2007, po ugledu na razvijene diplomatije u svetu, s namerom da postane praksa i u Srbiji.

Pored ministra Jeremića, ambasadorima će o strateškim pravcima Srbije, aktuelnoj državnoj politici i spoljnopolitičkim prioritetima govoriti, kako se očekuje, predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković i potpredsednici Vlade Božidar Đelić i Ivica Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.