Kurti: Sa vladom odlazi i Tači

Izvor: B92, 04.Sep.2019, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Sa vladom odlazi i Tači

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Aljbin Kurti rekao je da će kada se promeni vlada biti promenjen i predsednik Kosova, prenosi Koha.net.

"Predsednik će sarađivati sa nama, trebalo bi. Shvatiće da mora da napusti to mesto. Kada se promeni vlada, predsednik se mora promeniti. Tači je najlakši deo posla i lako ćemo ga otpustiti “, rekao je Kurti u emisiji Rubikon.

On je isključio svaku mogućnost postizborne koalicije sa DPK Kadrija Veseljija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz ocenu da DPK mora otići u opoziciju, jer "u suprotnom država ostaje oduzeta".

On je kazao i da Samoopredeljenje Demoratski savez Kosova smatra partnerom u budućoj vladi, ako Pokret pobedi na vanrednim parlamentarnim izborima 6.oktobra.

"Oni su rekli da su prva stranka, najmoćnija…Moja namera je bila dobra. Imao sam argumente. Sinergijski efekat je fantastičan….ali moramo biti oprezni ko će pobediti u DSK-u", rekao je.

Prema njegovim rečima DPK se već ponaša i govori kao da je opozicija.

"Oni su spremni za opoziciju, znaju da su već opozicija. Mi i DSK smo sledeća vlada…bolest je PDK, lek je Samoopredeljenje", zaključio je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.