Centralna banka Crne Gore ograničila kamate

Izvor: EurActiv Srbija, 07.Nov.2012, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralna banka Crne Gore ograničila kamate

Crnogorske poslovne banke ne mogu u narednih šest meseci odobravati kredite po kamati većoj od 15% za gradjane i 14% za pravna lica, odlučila je Centralna banka (CB) Crne Gore. Ova odluka se ne odnosi na zaduženja po kreditnim karticama i minuse na tekućim računima, kao i na kredite mikrokreditnih finansijskih institucija čije su kamate čak i veće od bankarskih i idu do 30%.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Za građane 15 %, za privredu 14 %

Izvor: Press, 07.Nov.2012

Centralna banka Crne Gore nema referentnu kamatnu stopu, pa odlučila da limitira kamate na kredite i štednju kako bi uticala na smanjenje loših kredita .. PETINA - Svaki peti od ukupno odobrenih kredita za građane odobren je s kamatom višom od 15 odsto..PODGORICA - Poslovne banke u Crnoj Gori u...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.