POSLE OVIH REČI JE UROŠ REŠETAO REDOM Ranjeni mladić otkriva NEPOZNATE DETALJE masakra - evo kako se spasio!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 21:29

POSLE OVIH REČI JE UROŠ REŠETAO REDOM Ranjeni mladić otkriva NEPOZNATE DETALJE masakra - evo kako se spasio!

Izašao je iz kola, povikao "lezite dole" i počeo da nas rešeta - rekao je očevidac masakra (21) iz Malog Orašja na četrdesetodnevnom pomenu

- Izašao je iz kola i povikao "lezite dole", a drug mu je kroz osmeh rekao "ajde na pivo", ja sam dobacio "ladno je", ali je on počeo da rešeta! Pravio sam se da sam mrtav, da me ne dokrajči! - ovako u jednom dahu priča mladić (21) iz Malog Orašja, na četrdesetodnevni pomen kada ga je 4. maja teško ranio pomahnitali U. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << B. (21) iz Dubone koji je u krvavom piru ubio osam tinejdžera, a njih 14 ranio.

- Sećam se tog dana, dogovorio sam se sa dvojicom drugova (mladići koji su ubijeni) da odemo do školskog dvorišta i celo popodne smo bili zajedno. Sedeli smo, pili pivo i šalili se, a onda smo odlučili da odemo u "Ravni Gaj" kako stanovnicima kod škole ne bi smetali jer smo bili bučni - kaže on i dodaje:

- Neposredno pre nego što je ubica došao dopisivao sam se sa prijateljem, koga sam zvao da dođe da se druži s nama i napisao mu da nas 16 sedi kod spomenika. Video sam da se parkira "mercedes" tada sam pomislio da dolazi drug, koji vozi isti taj auto, a onda nam taj mladić grubo dobacuje: "Lezite dole!", a drug ga zove na pivo, dok se ja takođe, šaljivo nadovezujem da je "hladno".

Mladić dodaje da je tada počeo pravi horor.

Dok je on pokušavao da se sakrije iza stabla, pomahnitali U. B. je pucao u njegove prijatelje i drugare, ali se opet vratio na njega.

- Beli duks me je odao, video je kako virim iza drveta i rekao mi: "Ej ti, iza drveta!" i počeo da puca na mene, tada me je pogodio opet u stomak. Pokušao sam da bežim, ali sam se sapleo i u trenutku odlučio da ostanem tu i da nepomično ležim. Pravio sam se da sam mrtav, nisam se pomerao... - kaže mladić koji je ranjen sa četri hitca, u desni lakat, plućno krilo, slezinu i debelo crevo.

- Ležao sam i osluškivao gde se kreće, a ubrzo sam čuo škripu kako se otvaraju vrata i gas. Pomislio sam otišao je. Od tada kao da sam izgubio svest jer se ničeg ne sećam. Ono čega se sledećeg sećam jeste kuknjava, jauci i mnogo ljudi, gužva.. Tada sam samo podigao nogu da im dam znak da sam živ.

Proveo je mesec dana na bolničkom lečenju.

- Metak mi je prošao tačno iznad lakta, pa sada imam šipke koje moram da nosim nekoliko meseci, zatim isto toliko treba da nosim gips kako bi ruka bila fiksirana. Nakon toga neka procena lekara je da bi trebalo da idem na terapije - kaže ranjeni mladić i dodaje da oseća bolove jedino kad leži, kao i da je imao sreće jer poslednji metak nije ostao u stomaku već je izašao kod lopatice.

Povređeni mladić iz Malog Orašja rekao je da je nakon napuštanja bolnice smogao snage i otišao na mesto pucnjave.

- Kupio sam sveće i otišao kod spomenika. Bilo mi je teško i neka jeza mi je prošla kroz celo telo, teško je opisati uopšte koji sam osećaj imao tada - rekao je potresnim glasom preživeli Jovan. Meštani su mu mahom prilazili kako bi ga pozdravili i poželeli mu brz oporavak. Jedna žena koja je došla na pomen grlila ga je i ljubila, a kada ga je uplakana upitala da li ga boli, on joj je odgovorio "ma ne boli me ruka", aludirajući da njegove povrede nisu ništa naspram tragedije koja se dogodila.

Kod spomenika u Malom Orašju juče je šest sveštenika održalo četrdesetodnevni pomen od masakra, dok su meštani u Duboni tokom celog dana palili sveće ispred škole gde je U. B. ubio troje mladih. U Malom Orašju pored roditelja stradalih, rođaka, poznanika okupilo se 200 meštana koji su došli da prisustvuju parastosu. Kad bi sveštenik izgovorio imena stradalih prusutnima bi krenule suze, a čuo se i poneki jecaj neutešnih roditelja.

- Tuga je večna za ovom mladosti, izgubljenom budućnosti i mi im obećavamo da ih nećemo zaboraviti - poručio je sveštenik na parastosu. Nakon parastosa roditelji ubijenih grlili su se na mestu stradanja svoje dece i zajedno plakali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ČUDOM PREŽIVEO SIGURNU SMRT! Sakrio se, ali se Uroš vratio da ga dokrajiči - ŠOK DETALJI masakra kod Mladenovca

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023

Četrdeset dana prošlo je od masakra u okolini Mladenovca, kada je dvadesetjednogodišnji monstrum U. B. u krvavom piru ubio osam mladih ljudi, a više od 10 teže i lakše ranio...Mladić (21) iz Malog Orašja na četrdesetodnevnom pomenu opisao šta se dogodilo u noći strave i kako je čudom izbegao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.