U Kupu Radnički gostuje Čukaričkom, Partizan u Surdulici

Izvor: JužneVesti.com, 13.Maj.2020, 12:25

U Kupu Radnički gostuje Čukaričkom, Partizan u Surdulici

U četvrtfinalu Kupa Srbije, zakazanom za 3. jun, niški Radnički će gostovati Čukaričkom u Beogradu, odlučeno je žrebom, dok će se Radnik sastati sa braniocem titule Partizanom, a taj meč igraće se u Surdulici. Pobedama, Nišlije bi ponovile svoj najbolji rezultat u najmasovnijem takmičenju, dok bi Surduličanima ovo bilo prvo polufinale ikada.

Radnički i Čukarički su se sastali dva puta ove sezone i svako je slavio na svom terenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << doduše Nišlije ubedljivije. Nalaze se jedan za drugim na tabeli Superlige, s tim da ekipa sa Banovog brda ima pet bodova viška i još kakve-takve šanse da se dokopa plasmana na međunarodnu scenu preko lige.

Sa druge strane, niški sastav je potpuno okrenut Kupu, kroz koji želi da se dokopa kvalifikacija za Ligu Evrope, a strateg Radničkog Radoslav Batak ističe da neće biti kalkulisanja. Kako se igra samo jedan meč, ukoliko posle 90 minuta bude nerešeno, odmah se izvode penali.

Zadovoljan sam kako nam teku pripreme, igrači su u mnogo boljem fizičkom stanju nego pre osam dana kada smo počeli, a u subotu nas čeka i prijateljska utakmica protiv Mladosti u Lučanima, pa ćemo tada imati neku realnu sliku u kakvom smo trenutno stanju. Radujemo se nastavku sezone, nećemo zanemariti prvenstvo, ali meč protiv Čukaričkog u Kupu nam je veoma važan - kaže Batak.

I Radnik i Partizan odigrali su dva međusobna duela ove sezone, i oba puta je drugoplasirani tim Superlige bio bolji. Surduličani su prekid sezone dočekali na 10. poziciji u ligi.

Četvrtfinale Kupa zakazano je za 3. jun, svega četiri dana nakon 27. kola Superlige, prvog nakon dva i po meseca pauze zbog pandemije virusa korona. Termin odigravanja mečeva će, kako su rekli na žrebanju, biti određen nešto kasnije, u skladu sa terminima prenosa.

Parovi polufinala takođe će biti određeni žrebom, a ona su na programu 10. juna. Finale će se, prema ranijim najavama, igrati 24. juna.

Inače, druga dva četvrtfinalna para su Mladost iz Lučana i Vojvodina, koji će se sastati u Novom Sadu, kao i Crvena zvezda i Inđija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.