Šta su čelnici Partizana govorili o visini duga u proteklih godinu i po?

Izvor: Sportske.net, 17.Mar.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta su čelnici Partizana govorili o visini duga u proteklih godinu i po?

Ima li nešto nejasno?

Posle sednice Upravnog odbora Partizana, koja je pre nepunih nedelju dana sazvana zbog ostavki trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva, ponovo je postalo aktuelno pitanje koliko klub iz Humske sada ukupno duguje.

Jedan od razloga za pokretanje ove teme jesu i spekulacije kako je Saša Ilić od klupskih čelnika zatražio jasnu sliku u vezi aktuelnih dugovanja, kako bi eventualno preuzeo funkciju sportskog direktora, ali pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << par dana se pojavila informacija da je Ilić odustao od preuzimanja te funkcije.

U razgovoru sa novinarima posle sednice UO, predsednik Partizana Milorad Vučelić nije mogao da iznese tačnu sumu, ali je istakao da je dug ''sigurno manji od 22 miliona evra".





Pre godinu dana, u februaru 2018, Vučelić je konstatovao:

''Dug je bio 15 miliona evra kad je revizor podvukao crtu, ali kad se pojavila naknadna dokumentacija i prikriveni sporovi – preko 20!''.





Ova njegova izjava tada je bila šokantna, imajući u vidu da je samo mesec i po ranije generalni direktor Miloš Vazura u ''Partizanovom vesniku'' izjavio:

"Partizan može da živi normalno, imamo dugove ali možemo da funkcionišemo u tim okvirima. Naš dug je oko 12, 13 miliona evra. Precizan podatak imaćemo u februaru".





A u februaru 2018, Vučelić je dao pomenutu izjavu da je dug ''preko 20 miliona''.

S obzirom da je od tada, u proteklih godinu dana Partizan imao siromašan letnji prelazni rok, pa još siromašniji zimski, uz ranu eliminaciju sa evropske scene, postavlja se pitanje da li je uprava Partizana uspela u tom periodu da održi nivo duga na dvadesetak miliona, ili je dug narastao u ovom periodu.

Ako jeste uspela, to bi bila dobra vest za crno-bele, jer podsetimo, pre dve godine, u leto 2017, Partizan je imao nekoliko odličnih transfera (Milenković, Leonardo, Đurđević, Mihajlović), plus odličan rezultat u Ligi Evrope nekoliko meseci kasnije, ali je Vučelić u februaru 2018. ipak priznao da se duguje više od 20 miliona...

Krajem prošle godine, generalni direktor Miloš Vazura je u ''Partizanovom vesniku'' priznao da jedva čeka kraj 2018, jer je finansijski bila veoma teška za Partizan.

''Voleo bih da što pre zaboravimo ovu godinu, jako teška finansijski za Partizan, jedva izlazimo na kraj s problemima''.

Potom je optimistički nastavio, nadajući se da će ovog proleća sve krenuti nabolje...

''Najvažnije je da napravimo tim, najvažnije je da ovaj prelazni rok uradimo kako treba, da neke igrače prodamo, da zaradimo, da bismo mogli da dovedemo nove i da u januarskom prelaznom roku spremamo ekipu za kvalifikacije za Ligu Evrope.







Naravno, borimo se za Kup, i dalje smatramo da smo u borbi za titulu, ali ono što se tiče mog posla, ova godina je jedna od težih finansijski za nas. Ulazimo u nadam se bolju 2019. godinu, u kojoj ćemo napraviti dobre transfere i proizvesti nove mlade igrače'', istakao je Vazura krajem decembra 2018.





Od tada do danas, Partizan je ostao i bez trenera Mirkovića i sportskog direktora Ilieva, uz sve veću opasnost da padne i na četvrto mesto na tabeli...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.