Izvor: HotSport.rs, 27.Feb.2016, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAOPŠTENJE FK PARTIZAN: Brutalna krađa, FSS mora reagovati!

Nakon poraza u 150. večitom derbiju, FK Partizan se oglasio saopštenjem.


Prenosimo ga u celosti:
“Svi su se čudili delegiranju iskusnog sudije da prvi put u životu sudi večiti derbi. Posle utakmice je jasno sa kojim i kakvim zadatkom je poslat u Humsku 1.
Večeras se u Humskoj 1 obreo čovek loših namera. Čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << poslat sa samo jednim zadatkom – uniziti fudbalsku igru, sebe promovisati u neslavnu zvezdu večeri, uništiti sve dobro što odlikuje najveću utakmicu ovih prostora.
Čovek loših namera je vešto posmatrao svoj plen. Misao da se nađe u društvu odabranih, koji Partizanu nisu svirali penal dve decenije, obuzimala ga je i pomućivala ono što svaki sudija mora da ima na umu: on mora biti simbol pravičnosti i poštenja.
Prekršaj nad Nemanjom Mihajlovićem je jedan od najeklatantnijih, gotovo udžbeničkih primera u kojima se nedvosmisleno dosuđuje najstroža kazna. Ne i kod čovek loših namera. Mirno je posmatrao i odmahivao rukom. Kao da želi da odbije bilo kakvu primisao savesti i morala, kao da su to kategorije koje načelniku Policijske uprave u Vrbasu nikada nisu bile poznate.
Tek što je Partizan poveo i kapitalizovao znatno sigurniju i ofanzivniju igru u polju tokom većeg dela prvog poluvremena, čovek zadatka je zaključio da mora energičnije izvršiti svoj deo posla.
Naknadno dosuđeni prekršaj u 25. minutu za igrače večitog rivala, dva nepostojeća ofsajda, od kojih je jedan bio krunisan poništenim golom Mihajlovića su potpis nad najbrutalnijom krađom u istoriji večitih derbija.
Sudijska krađa je teško delo. Ova se dogodila noću, sa umišljajem. Tim teškim delom mora se pod pod hitno pozabaviti Fudbalski savez Srbije, njegovi disciplinski i drugi organi i društvo u celini. Najoštrije zahtevamo adekvatnu kaznu za počinjeno delo, pa makar počinilac bio i policajac, osoba koja je, gle apsurda, zadužena za čuvanje javnog reda i mira, a ne za njegovo remećenje pred milionskim auditorijumom Srbije.
FK Partizan”

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saopštenje FK Partizan: "Čovek loših namera se promovisao u zvezdu večeri"

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2016

Evo kompletnog saopštenja Partizana nakon poraza u derbiju od Crvene zvezde. Naravno, bili su veoma ljuti na glavnog sudiju meča, Glođovića...Partizan je danas poražen, a svi u tom klubu smatraju da je razlog za to glavni sudija meča, Vlado Glođović...Otuda i ovakvo saopštenje koje možete pročitati...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.