Preminula srpska košarkaška legenda, čovek koji je stvorio asove Partizana! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 29.Jan.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula srpska košarkaška legenda, čovek koji je stvorio asove Partizana! (FOTO)

Legendarni igrač, funkcioner, predsednik i večiti prijatelj KK Partizan, Milorad Miketa Đurić preminuo je jutros.

Od pedesetih godina XX veka i dolaska u redove crno-belih, Đurić je do poslednjih dana ostao vezan za Partizan.

Nakon završetka igračke karijere, Miketa Đurić je aktivno učestvovao u stvaranju velikog i moćnog Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dugo godina radeći kao tehniko, sekretar, a jedno vreme i predsednik kluba.

Pored brojnih drugih stvari, Đurić je imao veliki direktne zasluge za to što su crno-beli dres obukli Kićanović, Dalipagić, Divac i brojni drugi asovi.

Pored toga, Đurić je osam godina bio član Predsedništva u Košarkaškom savezu Jugoslavije i deset godina član Registracione komisije.

I nakon povlačenja iz košarke, Milorad Miketa Đurić je ostao uz svoj Partizan, koji je redovno pratio iz prvog reda dvorane "Aleksandar Nikolić". Poslednji put, Miketa je crno-bele bodrio u košarkaškom klasiku protiv Cibone.

Kako se navodi u saopštenju košarkaškog kluba Partizan, ovaj klub će večno ostati zahvalan Miketi Đuriću na svemu što je činio kao aktivni član kluba, kao i na svakom savetu koji je nesebično davao zaposlenima, praktično do samog kraja svog života.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.