Partizan u Parizu igra ključnu utakmicu za plasaman u TOP 16 (21)

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Nov.2013, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u Parizu igra ključnu utakmicu za plasaman u TOP 16 (21)

Pojam najvećeg uspeha i najjačeg bola. Uspomena na najlepše pobede i najteži poraz. Uzdignute ruke iz Arene protiv šokiranih lica u Bersiju. Mesto na kojem si odigrao takvu odbranu da je protivnik promašio – previše. Grad u kojem je Fortuna odlučila da naplati dug.
Pariz!
Prvi put posle tog dugo čekanog, herojski ostvarenog i na kraju prokletog maja 2010. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Partizan gostuje u Gradu svetlosti. Prošlo je tri i po godine od kada je Teodosić promašio ceo obruč u šutu za tri poena, a lopta upala u ruke Čildresu koji je odveo polufinale u produžetak, potom i Olimpijakos u finale.
Duško Vujošević i Petar Božić tada nisu verovali kako im je sreća, u dotadašnjem delu sezone verni saveznik, okrenula leđa. Tada trener i kapiten, sada trener i asistent, večeras žele revanš meč sa Parizom. Nije fajnal-for Evrolige, nije Bersi, nije ni Olimpijakos, ali je ulog ogroman.
Nanter – Partizan, 21 čas (Sport klub 2), u 13. arondismanu. Okršaj koji donosi nadu za plasman u Top 16 Evrolige.
- Psihologija nikada nije nevažna, možda je i najznačajnija. Daćemo sve od sebe u uslovima u kojima se nalazimo, borićemo se. Od igrača očekujem da pruže najbolje od sebe, a favorit je naš protivnik iz više razloga, između ostalog i zato što igraju na domaćem terenu, zbog povreda i naše krizne situacije u klubu – poručio je Duško Vujošević, trener Partizana NIS.
Crno-beli imaju jednu pobedu u dosadašnjem delu Evrolige, Nanter dve. Jasno je da bi, četiri kola pre kraja, poraz u Parizu šanse crno-belih sveo na minimum. Ipak…
- Ništa nije nemoguće čak ni u slučaju poraza – spušta pritisak Žofri Lovernj, sjajni krilni centar crno-belih. – Ako bismo pobedili Budiveljnik i CSKA u Beogradu, možda bismo se izjednačili sa Nanterom… Nikad se ne zna.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.