Partizan strepi – evo kako je Evroliga ranije kažnjavala

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 07:58

Partizan strepi – evo kako je Evroliga ranije kažnjavala

Košarkaši Partizana vratili su se sa ogromnih 2-0 iz Madrida, ali tek nas čeka drama u seriji sa Realom.

Crno-beli su odigrali spektakularan drugi meč, ali je njihov neverovatan nastup ostao u senci haosa nakon tuče koju su izazvali domaći igrači.

Sudije su isključile skoro sve igrače dva tima, osim dvojice iz Reala i Zeka Ledeja iz Partizana, pa je meč registrovan u korist crno-belih jer su vodili 95:80 na 100 sekundi pre kraja.

Evroliga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najavila kazne za učesnike klinča u roku od 24 časa od trenutka prekida meča, ali nema naznaka kako bi te kazne mogle da izgleadaju.

Ipak, slične stvari su se dešavale u prošlosti ovog takmičenja, a grčki kolega Janis Psarakis je podsetio kako je takmičenje tada reagovalo.

U pitanju je incident sa meča između grčkog Olimpijakosa i grčkog Galatasaraja iz 2013. godine.

Olimpijakos je kaznjen jednu utakmicu bez publike i sa 39.000 evra, a njegov igrač Jorgos Printezis sa četiri utakmice i 10.000 evra.

Mensa Bonsu je suspendovan na tri meča uz takođe deset hiljada evra, a Mirza Begić jedan meč uz 15.000 evra.

Što se tiče igrača kojima prete najveće kazne, iz redova Partizana to su kapiten Kevin Panter, potom bek Dante Egzum koji je i povređen te centar Matijas Lesor.

Iz redova Reala najveće kazne prete Geršonu Jabuseleu zbog divljačkog obaranja Egzuma, potom Gabrijelu Deku zbog pesničenja, a videćemo kako će proći čovek koji je počeo ceo haos Serhio Ljulj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.