FK Partizan: Najbrutalnija krađa u istoriji derbija!

Izvor: RTS, 27.Feb.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Partizan: Najbrutalnija krađa u istoriji derbija!

Fudbalski klub Partizan saopštio je da je sudija Vlado Glođović drastično oštetio crno-bele u 150. derbiju protiv Crvene zvezde i da je na stadionu u Humskoj viđena "najbrutalnija krađa u istoriji derbija".
Zvezda je slavila 2:1, a iz Partizana smatraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Glođović nije svirao penal nad Mihajlovićem u prvom poluvremenu, da bi u nastavku poništio čist gol istog fudbalera zbog nepostojećeg ofsajda.
"Svi su se čudili delegiranju iskusnog sudije da prvi put u životu sudi večiti derbi. Posle utakmice je jasno sa kojim i kakvim zadatkom je poslat. Večeras se u Humskoj 1 obreo čovek loših namera. Čovek poslat sa samo jednim zadatkom - uniziti fudbalsku igru, sebe promovisati u neslavnu zvezdu večeri, uništiti sve dobro što odlikuje najveću utakmicu ovih prostora", navodi se u saopštenju Partizana.
Crno-beli ističu da je "čovek loših namera vešto posmatrao svoj plen".
"Misao da se nađe u društvu odabranih, koji Partizanu nisu svirali penal dve decenije, obuzimala ga je i pomućivala ono što svaki sudija mora da ima na umu: on mora biti simbol pravičnosti i poštenja. Prekršaj nad Nemanjom Mihajlovićem je jedan od najeklatantnijih, gotovo udžbeničkih primera u kojima se nedvosmisleno dosuđuje najstroža kazna. Ne i kod čoveka loših namera. Mirno je posmatrao i odmahivao rukom. Kao da želi da odbije bilo kakvu primisao savesti i morala, kao da su to kategorije koje načelniku Policijske uprave u Vrbasu nikada nisu bile poznate", navodi se u saopštenju.
"Tek što je Partizan poveo i kapitalizovao znatno sigurniju i ofanzivniju igru u polju tokom većeg dela prvog poluvremena, čovek zadatka je zaključio da mora energičnije izvršiti svoj deo posla. Naknadno dosuđeni prekršaj u 25. minutu za igrače večitog rivala, dva nepostojeća ofsajda, od kojih je jedan bio krunisan poništenim golom Mihajlovića, su potpis nad najbrutalnijom krađom u istoriji večitih derbija", napominju iz Humske 1.
Partizan smatra da nadležni iz Fudbalski saveza Srbije moraju da reaguju.
"Sudijska krađa je teško delo. Ova se dogodila noću, sa umišljajem. Tim teškim delom mora se pod hitno pozabaviti Fudbalski savez Srbije, njegovi disciplinski i drugi organi i društvo u celini. Najoštrije zahtevamo adekvatnu kaznu za počinjeno delo, pa makar počinilac bio i policajac, osoba koja je, gle apsurda, zadužena za čuvanje javnog reda i mira, a ne za njegovo remećenje pred milionskim auditorijumom Srbije", zaključuju iz Partizana.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.