Dinamo petardom poslao poruku Partizanu

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2017, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo "petardom" poslao poruku Partizanu

Vicešampion Ukrajine više nego ubedljiv u poslednjem takmičarskom meču pred duel sa Partizanom u Ligi Evrope.

Fudbaleri Partizana imali su danas generalnu probu pred poslednji meč grupne faze Lige Evrope, a svoje obaveze u prvenstvu tokom večeri je obavio i vicešampion Ukrajine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Za razliku od crno-belih koji su po beogradskoj snežnoj mećavi ispustili prednost i remizirali sa Vojvodinom, fudbaleri kijevskog Dinama bili su više nego ubedljivi na svom terenu.

Dinamo je na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu ugostio ekipu Mariupolja i slavio sa 5:1 (2:1) u susretu 18. kola ukrajinske Premijer lige.

Ekipa Aleksandra Hackeviča slavila je posle preokreta, pošto je gostujući sastav stigao do prednosti u 27. minutu igre preko Sergeja Bolbata. Domaći su do poluvremena prekorenuli golovima Denisa Garmaša i Viktora Cigankova.

Rezultat 2:1 bio je aktivan sve do 75. minuta, a onda je Dinamo za samo četvrt časa postigao još tri gola i napunio mrežu Mariupolja do vrha za ubedljiv trijumf pred okršaj sa Partizanom.

U drugom poluvremenu dva gola je postigao Partizanov dželat iz Humske Žunior Moraeš, a "petarda" je kompletirana golom Derlisa Gonzalesa u 90. minutu utakmice.

Dinamo je večeras nastupio u sastavu: Buščan - Kedžiora, Hačeridi, Kadar Pivarić - Šepelev, Bujalski - Morozjuk, Garmaš, Cigankov - Mbokani;

Priliku su sa klupe dobili Šaparenko, Moraeš i Gonzales, a treba istaći da u timu nije bilo četvorice igrača koji su nastupili protiv Partizana u Humskoj. Radi se o Maksimu Kovalu, Domagoju Vidi, Sergiju Sidorčuku i Artemu Kravecu.

Dinamo se nakon sedamnaest odigranih utakmica nalazi na drugom mestu premijerligaške tabele sa 38 osvojenih bodova, četiri manje od vodećeg Šahtjora koji ima meč više.

Utakmica Dinamo Kijev - Partizan igra se u četvrtak, 7. decembra od 19 časova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DINAMO SE RASPUCAO PRED PARTIZAN: Kijevljani petardom ispratili Marijupolj

Izvor: Kurir, 03.Dec.2017

Fudbaleri Dinama iz Kijeva deklasirali su na svom terenu Marijupolj sa 5:1 u utakmici 18. kola šampionata Ukrajine.

Nastavak na Kurir...

Dinamo bez Vide, frka oko Embokanija: Idemo da pobedimo Partizan

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2017, 14:09

Fudbaleri ukrajinskog velikana uvereni u osvajanje prvog mesta u Grupi B Lige Evrope..Za razliku od Partizana, koji je remijem sa Vojvodinom propustio šansu da se aktivnije uključi u šampionsku trku, Dinamo u sjajnom raspoloženju čeka poslednji meč Grupe B Lige Evrope...Velikan iz Kijeva vezao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.