Razbijene Holanđanke: Srbija u četvrtfinalu EP

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijene Holanđanke: Srbija u četvrtfinalu EP

Olimpijske vicešampionke u petoj brzini! Odbojkašice Srbije razbile su Holandiju - 3:0 (29:27, 25:17, 25:23) u drugom kolu D grupe i obezbedile četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Srbija je u prvom kolu pobedila Češku, takođe maksimalnim rezultatom - 3:0 (25:22, 25:16, 25:23) i sa svih šest bodova, kolo pre kraja grupne faze šampionata >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Starog kontinenta, osigurale prvo mesto u grupi D i direktan plasman među osam najboljih selekcija na šampionatu u Azerbejdžanu i Gruziji.

Holanđanke su bolje počele meč, bile blizu osvajanje prvog seta posle pet vezanih poena i vođstva 19:14. Ipak, tada se bude izabranice Zorana Terzića. Blok je proradio, fenomenalna je bila naša korektorka Tijana Bošković, koja je bila nezadrživa u finišu seta. Posle odličnog servisa Jovane Stevanović, naša selekcija je povela 1:0 u setovima.

U istom ritmu najveći favorit za zlato na EP je nastavio i u drugom setu. Srpkinje su bile odlične u odbrani, sve su stizale, a u napadu je furiozna bila Tijana Bošković i drugi set je lako dobijen. Holandija je bila ravnopravna rival u trećem setu do drugog tehničkog tajm-auta, ali u finišu opet je Srbija bila bolja iskoristila drugu meč loptu, za novu maksimalnu pobedu na šampionatu.

U poslednjem kolu u nedelju od 15 časova, izabranice Zorana Terzića imaće najlakši posao protiv Belgije, koja je ostvarila oba poraza u Grupi D.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kaznena ekspedicija uhvatila zalet - u četvrtfinalu smo!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2017

Odobjkašice srušile i snažnu Holandiju - 3:0..Jedna od najboljih utakmica naših odbojkašica u poslednje vreme donela je i obezbeđeno prvo mesto u grupi D Evropskog prvenstva i direktan plasman u četvrtfinale takmičenja. Igračice Zorana Terzića nadigrale su Holandiju s 3:0 (29:27, 25:17, 25:23)...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.